Zid plača privremeno sklonjen zbog vojske i policije 1Foto: Dejana Majstorović

„Zid plača“, platneni transparent sa slikama i imenima srpskih žrtava tokom rata na Kosovu, privremeno je sklonjen sa platoa Doma Narodne skupštine zbog održavanja Svečane promocije mladih oficira Vojske Srbije.

Kako je objasnio Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji koje je postavilo „zid plača“, pano je sklonjen na molbu iz Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pano će, dodao je, u narednih nekoliko dana biti vraćen ispred skupštine.

– Vrlo brzo ćemo vratiti „zid plača“, za par dana. Zid će ostati tamo sve dok država ne izgradi spomenik žrtvama rata na Kosovu, navodi Spasić.

On je istakao da je opština Stari grad izdala dozvolu da pano bude ispred Doma Narodne skupštine dodajući da se ta dozvola izdaje na godinu dana.

„Zid plača“ je postavljen ispred skupštine 8. jula 2015. godine. Na njemu se nalaze fotografije i imena više od 2.500 srpskih civilnih žrtava, vojnika i policajaca koji su poginuli tokom rata na Kosovu. Tokom postavljanja zida, Simo Spasić je novinarima rekao da je sa predstavnicima parlamenta dogovoreno da on ostane ispred najvišeg zakonodavnog tela do 15. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari