Site name

Mihajlović: Pripreme za reformu katastra

Zorana Mihajlović izjavila je danas u razgovoru sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem da je cilj da reforma katastra bude uspešna kao reforma elektronskih građevinskih dozvola.

1

Piše: FoNet

Beograd 03. novembar 2016. 14:00

Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je danas sa Draškovićem razgovarala o narednim koracima i prioritetima u sprovođenju sveobuhvatne reforme katastra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

„Cilj je da ova reforma bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola, koja je doprinela da Srbija ove godine uđe u prvih 50 zemalja sveta na Duing biznis listi Svetske banke“, istakla je Mihajlović.

Radna grupa koja će se baviti ovom reformom i zakonskim rešenjima, u cilju efikasnijeg rada Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), kako je rečeno na sastanku, biće formirana narednih dana.

Kako bi se reforma RGZ dodatno ubrzala, Mihajlović je pozvala Draškovića da sa svojim timom 14. Novembra prisustvuje sastanku s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, na kojem će jedna od tema biti i katastar.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

crni domino

03. novembar 2016.

Kakva reforma katastra!? Katastar treba razbucati od birokrata, neradnika i mitomana! Katastar je ogrezao u mitu i korupciji! Taj osinjak se mora razbucati... Ili vi naprednjaci zelite da se ucipite u taj osinjak sa kobajagi reformom!?