Site name

EPS moli ugrožene da se prijave za besplatne kilovate

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da saoseća sa porodicom iz sela Glogovica čija su majka i sin nastradali u nesreći od strujnog udara, ali je i pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatnu količinu električne energije koju mogu dobiti na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Piše: Fonet

Beograd 21. april 2017. 13:53

Foto: Logo EPS

Tragičan događaj na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije, poručili su iz EPS, navodeći da se građani mogu prijaviti službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi.

Dodaje se da EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana, niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

Na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju je prošle godine koristilo u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinar ili popust u visini računa.

Tragedija nas opominje da, pored toga što predstavlja krivično delo, samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje ljudi i može da dovode do najtežih posledica, gubitka ljudskog života, naveo je EPS.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.