Site name

LSV: Ministar Antić da prekinite ćutanje o prodaji NIS-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je danas ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića da prekine ćutanje u vezi sa Energetskim sporazumom sa Ruskom federacijom i prodajom Naftne industrije Srbije.

2

Piše: Fonet

13. maj 2017. 12:01

Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije, naveo je LSV u saopštenju.

Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, ocenio je LSV, a da stvar bude još gora, Gaspromnjeft, kao većinski vlasnih NIS ne plaća rudnu rentu od sedam odsto, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega tri odsto.

Nizak iznos rudne rente za posledicu ima, kako se navodi, nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, kao i brojne ekološke incidente.

Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciji mogao da obavlja i tako što će da poseti Mokrin i uveri se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka, ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama zbog seizmičkih ispitivanja, poručio je LSV.

Ministri ne smeju biti gluvi i slepi kada se radi o zaštiti interesa građana, smatra LSV i ističe da ih na to Ustav obavezuje.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

iguman

13. maj 2017.

Sve je rasprodato i poklonjeno, tako da je Vojvodina postala prazna futrola.

Krle

14. maj 2017.

I da se zna da Gaspromnjeft, nije do danas uplatio u budžet Srbije 400 milona dolara za kolliko je ,,prodat,, NIS, niti je taj novac uložio u NIS.I do dan danas nije stigao ni litar ruske nafte na preradu kod nas.Ovo je prevara VEKA !!!!