Site name

Vučić: Dugujemo zahvalnost za Železaru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravio je danas u gradu Tangšan i tom prilikom se sastao sa guvernerom provincije Hbei Su Ćinom.

18

Piše: Danas Online

Tangšan 16. maj 2017. 08:39

Foto: Kabinet premijera

"Srbija je iskreni prijatelj Narodne Republike Kine. Dugujemo veliku zahvalnost za ono što su provincija Hbei i kompanija Hestil učinile za Železaru Smederevo i za Srbiju“, rekao je premijer Vučić. On je pozvao guvernera Sua da dođe u Srbiju i predložio povezivanje Vojvodine i provincije Hbei.

Citirajući predsednika Sija, premijer Vučić je istakao da projekat „Jedan pojas, jedan put“ nije više san i sreća samo kineskog naroda, već sreća svih koji se na tom putu nalaze i Srbija će učiniti sve da doprinese razvoju inicijative „Jedan pojas, jedan put“.

Guverner je zahvalio premijeru Vučiću na podršci koju srpska vlada pruža kompanijama iz Kine koje posluju u Srbiji. „Kao Vlada provincije Hbei mi sledimo cilj koji je predsednik Si promovisao u incijativi Jedan pojas, jedan put, a to je povezanost i globalna saradnja sa našim prijateljima. Srbija je sveobuhvatni strateški partner Kine i nalazi se na putu svile. To je dobar okvir za saradnju naše zemlje i provincije Hbei sa Srbijom“, istakao je guverner Su. On je naglasio da ga raduje uspešna saradnja Železare Hestil koja se nalazi u provinciji Hbei i Železare Smederevo. „Taj projekat je dobar temelj naše još bolje buduće saradnje“, zaključio je guverner Su Ći.

Provincija Hbei je u blizini Pekinga sa 74 miliona stanovnika, dugogodišnjom istorijom, dobrim industrijskim sistemom i bruto domaćim proizvodom od 500 milijardi dolara.

Premijer Vučić je tokom boravka u Tangšanu obišao i Železaru Hestil, koja je kupila Železaru Smederevo.

povezane vesti

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Sloba

16. maj 2017.

Poverovaćemo ti kada narodu Srbije na transparentan način pokažeš ne samo ovaj ugovor, nego i desetine drugih za koje se hvališ da Srbiji donose blagostanje.

Stevan Mišković

16. maj 2017.

Stanovnici kineske provincije su AV priredili spontano organizovan doček, kao nekada Titu. Iz priloga se ne može saznati da li su mu pevali pesme u znak dobrodošlice (još uvek nije spevana pesma u počast našeg Premijera /Predsednika no kako je krenulo izgleda da nećemo dugo čekati to ostvarenje. Jer kako je krenuo da uspostavlja mostove saradnje, i iz našeg ugla prijateljstva, sa đržavama sa kojima smo ih porušili, zafaliće mu još mandata. AV, možda namerno , zsboravlja osnovni ekonomski postuĺat:"ima tražnje , ima profita proizvòdi; nema tražnje nema profita obustavljaj proizvodnju". Tu nema mesta prijateljstvu samo interes. Kinezi su ga našli, da li na tržìštu, ili pogodnostima koje im Vlada daje bumo vidli...

Ana Marija

16. maj 2017.

Nadam se da da ce I druge nase kompanije poslovati kao zelezara

Sanja

16. maj 2017.

Nismo najpametniji na svetu ali dobro znamo odabrati pametne prijatelje.

Peđa

16. maj 2017.

Među prijateljima treba voleti ne samo one koje žaloste naše nesreće, nego i one koji nam ne zavide na sreći.

Dyoni

16. maj 2017.

Kinezi su uradili odličan posao što se tiče železare, unapredili proizvodnju i sačuvali 5000 radnih mesta.

Hana

16. maj 2017.

Povezivanje Vojvodine i provincije Hbei kako bi se ostvario privredni rast!

Darija

16. maj 2017.

U očima Kineza Vučić je očigledno impozantan pa zato su mu priredili ovakav doček!

Zrenjaninac

16. maj 2017.

Ma daaaaaaaaaj.kinezi i "spontanost",ma daaaaaaaaaaj !!! Kamo srece da ga zadrze,kad'''' ga tako vole !!

Aca

16. maj 2017.

Kada bi vise i cesce pravili velike doceke za nase Politicare vratili bi se na staze stare slave,|Do duse i izgleda da krupnim korakom gazimo ka tome..

Ljilja

16. maj 2017.

Verujem u dobar ishod posete Kini i forumu, koji bi Srbiji trebalo da donese brojne ugovore i razvijanje infrastukture.

Stevan Mišković @ Peđa

16. maj 2017.

Kojoj sreći Peđa, kojoj???

Miroljub

16. maj 2017.

Zahvaljujuci kinekoj kompaniji sacuvana je smederevska zelezare.

Anica

16. maj 2017.

Apsolutno i najvažnije je od svega da se ulaže i radi.

boki

16. maj 2017.

Jako veliku zahvalnost im dugujemo za to,da nije bilo njih ko zna sta bi bilo sa železarom i sa 5000 radnih mesta.Veliko im HVALA za to.

Protagonista

16. maj 2017.

Sta ce biti sa tonama toksicne sljake iz zelezare, koju novo rukovodstvo izbacuje na plodno zemljiste, jer neko glup, potpisao da je to posao drzave Srbije, a nije nista preduzeo? Sta ce biti sa nama, kada toksicne materije dospeju u podzemne vode i uniste vodu za pice i upropaste nam zemljiste? Hoce li nam i tada biti kriv NATO za porast obolelih od karcinoma? Vlast u Sbiji, vodi specijalan rat protiv sopstvenog naroda.

Nemanja

16. maj 2017.

Kad ce se ovi botovi kaniti sipanja komentara?

Slavko

17. maj 2017.

Danas Marko Djuric dezavuise gradjane Srbije kako Srbija nikada nece priznati drzavu Kosovo!? Samo ga podsecam da je on stvorio granicni prelaz Jarinje. Danas je to carina i granica… Dalje: Djuric prikriva briselski sporazum u kojem je Vucic takodje 30.juna 2015.g. (kad se valjao po podu) potpisao predaju Kosova pod jedinim uslovom da se oforme ZSO na Kosovu. Djuricu ne lazi sve se zna… Toliko… P:SAJDZO 2017