Site name

Sporazum Komercijalne banke i Garancijskog fonda AP Vojvodine

Beograd Na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, potpisan je Sporazum o saradnji između Komercijalne banke a.d. Beograd i Garancijskog fonda AP Vojvodine.

1

Piše: M. D.

Novi Sad 19. maj 2017. 22:41

Foto: http://www.kombank.com/foto-galerija

Ovaj sporazum, omogućiće privrednim društvima, preduzetnicima, zemljoradničkim zadrugama i registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima sa teritorije Vojvodine, da dođu do povoljnih dugoročnih kredita sa garancijom Fonda.

"Na obostrano zadovoljstvo, obnovljena je saradnja sa Komercijalnom bankom i ona sada obuhvata širi opseg kreditiranja. Reč je o konkursima koji se odnose na kupovinu poljoprivrednog zemljišta, finansiranje nabavke poljoprivredne opreme, mehanizacije, matičnog stada i višegodišnjih zasada i vinograda, finansiranje gradnje, rekonstrukcije, adaptacije silosa, hladnjača, podnih skladišta i nabavke prateće opreme i finansiranje nabavke nove opreme za mala i srednja preduzeća," rekao je direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković.

U ime Komercijalne banke Sporazum su potpisali izvršni direktor za poslove sa stanovništvom i nove bankarske tehnologije Petar Stefanović i zamenik direktora Sektora za poslove sa mikro i agro klijentima Ivica Mišić.

Član Izvršnog odbora Komercijalne banke Dejan Tešić je istakao da je poljoprivreda izuzetno važna za sredine u razvoju, jer razvoj poljoprivrede podstiče rast i u nepoljoprivrednim sektorima.

"Zbog toga su poljoprivredni proizvođači veoma značajni klijenti za Komercijalnu banku i mi to potvrđujemo prisustvom svake godine na Sajmu u Novom Sadu, ali i kroz kreditne linije koje potpisujemo sa raznim institucijama, kako bismo omogućili klijentima što povoljnije uslove kreditiranja," naglasio je Tešić. 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dusan Spasic

20. maj 2017.

Jedna pokrajina ima nekakav Garancijski fond a republika nema razvojnu banku! Sve je kod nas naglavce!