Site name

Zbog neisplaćenih zarada i neoverenih knjižica

Radnici na Slaviji i Ruzveltovoj na kratko obustavili radove

Radnici firme Ratko Mitrović-Niskogradnja koji su proteklih nekoliko dana na plus 50 stepeni postavljali asfalt na centralnim beogradskim ulicama od marta nemaju overene zdravstvene knjižice.

1

Piše: Lj. Bukvić

Beograd 13. jul 2017. 14:21

Foto: Beoinfo

To, kao i višemesečno neplaćanje prevoza i zarada za februar i maj, primoralo je njih 200 da juče prepodne od 7 do 9 časova prestanu da rade na rekonstrukciji Ruzveltove ulice, Mije Kovačevića, ali i na Slaviji i Vreocima kod Lazarevca.

- Ljudi su stali spontano, bez ikakve organizacije. Svaki dan slušaju obećanja - biće sutra, biće u sredu, biće u petak. Rade na velikim vrućinama, postavljaju asfalt, bez plata, overenih zdravstvenih knjižica - kaže za Danas predsednik sindikata u ovom preduzeću Mile Čolić.

Poslodavac, vlasnik MBA Miljaković Branko Miljković koji je kompaniju Ratko Mitrović-Niskogradnja privatizovao 2011. je, kako kaže Čolić, jednom od radnika rekao da će plata biti "popodne, najkasnije ujutru".

- Čim je privatizovao firmu, koja ima sve licence i veliki renome krenuli su problemi sa kašnjenjem plata. Poslovi na kojima trenutno radimo, samo ovi u Beogradu vrede 15 miliona evra, nemoguće je da nema novca za plate - ističe Čolić, napominjući da su radnici nezadovoljni i zbog problema u vezi sa uplatama doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

Ukoliko plate sutra ne dobiju zaposleni će ponovo obustaviti rad dok im se ne ispune svi zahtevi, do tada traže od države da reaguje.

Firma Ratko Mitrović-Niskogradnja privatizovana je pre šest godina, a podaci Agencije za privredne registre pokazuju da je prošlu godinu završila u plusu od 165,1 miliona dinara, gotovo duplo manjem nego godinu dana ranije, kada je saldo na računu bio 317 miliona dinara.

S druge strane, Miljkovićeva privatna komapnija MBA Miljković je, prema podacima APR, 2015. godinu završila sa poslovnim prihodom većim od dve milijarde dinara i neto dobitkom od 53,7 miliona dinara.

Reakciju od poslodavca na obustavu rada, ali i odgovore na pitanja zvbog čega im nisu overene knjižice a plate neuplaćene za sada nismo uspeli da dobijemo.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dragana

13. jul 2017.

Branko Miljković je najgori poslodavac u oblasti građevinarstva u Srbiji.Ko u vladi on mu u paradi. Nikome ništa ne plaća duguje kooperantima radnicima i ko zna kome još ali redovno dobija sve poslove na tenderima