Site name

Počeo štrajk glađu u Goši

Direktor Goše: Dogovoren reprogram, platićemo radnicima

Direktor Goše Milurtin Šćepanović rekao je za N1 da je sa Vladom Srbije dogovoren reprogram duga od 512 miliona dinara na 60 meseci i dodaje da se rukovodstvo obavezuje da će radnicima biti isplaćene sve zarade.

12

Piše: D. Đ. - N1

Smederevska Palanka 17. jul 2017. 14:21

Foto: Ljiljana Bukvić

Šćepanović ističe da je sastanak u Ministarstvu privrede održan u petak i da je tada dogovoreno da država Goši reprogramira dug koji je nastao za vreme dok je vlasnik Goše bila slovačka firma Žos Trnava a na ime neisplaćenih poreza i doprinosa kao i zdravstvenog osiguranja za 4,5 godine, prenosi N1.

"Ukupne obaveze prema Vladi Srbije su 512 miliona dinara. Za taj iznos moramo dati garanciju državi u vidu hipoteke nad opremom ili imovinom Goše", navodi on.

Šćepanović naglašava da se istovremeno rukovodstvo obavezuje da će isplatiti sve obaveze radnicima tako što će prodati proizvode koji su već napravljeni i koji su u fabrici a koji zbog štrajka nisu isporučeni. On je podsetio da se radnicima duguje 17 plata i da prodajom tih proizvoda dug može biti isplaćen delimično ili u celosti.

Uveren je da će rešavanjem ta dva pitanja Goša krenuti u proces proizvdonje. Poručio ej radnicima da se ne iznuruju štrajkom glađu već da veruju u ono što je dogovoreno sa Vladom Srbije.

Kako su prošle nedelje i najavili, radnici FŠV „Goša“ započeli su jutros štrajk glađu, prenosi regionalni informativni portasl Podunavlje info. Za sada su u štrajku četvorica radnika, među njima i predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

Radnici koji su u štrajku glađu, provodiće 24 časa u fabričkom krugu. O eventualnim daljim koracima i povećanju broja štrajkača glađu razgovaraće se u zavisnosti od toga kako se situacija bude odvijala, navode u štrajkačkom odboru.

povezane vesti

komentari (12)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

olgabg

17. jul 2017.

`grdno` ce se Vucko nasekirati

Balkanska ruta

17. jul 2017.

Režim radi ono što jedino i zna. Vraća pokradenima polovinu od pronadjenog nakita.

zola

17. jul 2017.

Konačno da počne da se odmotava slučaj Goša.Nadamo se da će ispoštovati sve što su zabrljali.

Milan Simic

17. jul 2017.

Dobro je da postoje naznake da se problem brzo resi.

Zrenjaninac

17. jul 2017.

Prevarice Vas gospodo,drugovi radnici !! Prevarice Vas,sigurno !!!Zivi bili pa videli !!!

Bojan

17. jul 2017.

Ništa im ne verujte dok ne krenu da uplaćuju, štrajk do daljnjeg!

011

17. jul 2017.

Ajmo anketa, sta misle citaoci?Levo, zeleno, je da ce prevariti radnike a desno, crveno, da ih nece prevariti

Milica M.

17. jul 2017.

Zar treba reprogram da bi se radnicima isplatile zarade koje su zaradili i koje im, verovatno, po osnovu ugovora o radu pripadaju?! 17 plata, ej, godinu i po dana bez plate! To samo srpski radnici mogu da izdrže. I da dozvole. Zašto nisu posle tri neisplaćene plate ustali?

Ramon Ramones

17. jul 2017.

Koliko se ovih botova mota po novinama ne bi li lupalu minuse, ili pak gluposti od komentara... Sačuvaj me Bože...

ljubitelj burleski

18. jul 2017.

A,REPROGRAMIRANJE,,''''ĆE DA PO POZNATOM,,RECEPTU DA,,SREDI,,VUJOVIĆ M,O,ŠTO JE,,SREDIO,PLATE I PENZIJE,,.IONAKO,PRPREMLJENIM,REBALSANSOM, PO GLAVI STANOVNIKA,ON I NEZNA DRUGAĆIJE,..ŠTETA ŠTO NEPRIJATELJIMA NISU,,MINISTRI,,DA IH OVAKO,,SREĐUJU,,PA DA NAM BUDU,,KONKURENCIJA,,.U,,LIDERSTVU,..

Vanja Mihajlovic

18. jul 2017.

Ljudi imam predlog. SVI radnici neka iz protesta daju otkaz pa da vidimo sta ce onda GOSA da "radi". Onda ce se sigurno stvari resiti. Jer bi svima bilo bolje da su otisli na Biro za nezaposlene i tuzili drzavu za neisplacena dugovanja. Za ovo vreme bi sigurno dobili lovu. Ovako ce ostati i bez posla koji vec odavno nepostoji i bez para i bez zivota. Steta, velika steta. Pozdrav P.S. U svim ovim radnickim pricama uvek postavim prvo pitanje: A usput ZA KOGA STE GLASALI?

zoran savic

19. jul 2017.

Kao I Kg,do ice supermen-premijerka i sve ce biti o.k.Dosta farse.