Site name

Vučić sa predstavnicima američkih kompanija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je drugi dan boravka u Vašingtonu susretom sa predstavnicima američkog Poslovnog saveta za međunarodno razumevanje, sa kojima je razgovarao o mogućnostima i uslovima za investiranje u Srbiji.

6

Piše: Danas Online

Vašington 17. jul 2017. 15:55

Foto: Kabinet predsednika

Poslovni savet za međunarodno razumevanje (BCIU) je nezavisna organizacija osnovana u cilju unapređenja međunarodne trgovine. Savet pruža podršku kompanijama članicama u nastupu na međunarodnom tržištu i olakšava komunikaciju na nivou komanije i vlada drugih zemalja. Organizaciju čini 200 najvećih američkih kompanija.

Predsednik Vučić informisao je predstavnike BCIU o ekonomskim reformama, koje je Srbija preduzela u poslednje dve godine, i poboljšanju poslovne klime za strane investitore.

Predsednik Vučić je istakao da Srbija mnogo ulaže u poboljšanje putne infrastrukture, da je politički stabilna i da za strane investitore ima program podsticaja, što je čini jednom od najboljih investicionih destinacija na području Zapadnog Balkana.

Sastanku u Vašingtonu su prisustvovali predstavnici kompanija Coca Cola, UBER, Rio Tinto, Behtel, General electric, NCR, Motorola, Freeport, XCUBE international, MClarty associates, kao i drugih korporacija.

Kompanija UBER izrazila je interesovanje za poslovnu klimu u Srbiji, kao i mogućnostima ulaganja u sektor turizma. Kompanija John Deer zainteresovana je za infrastrukturne projekte u Srbiji.

Predstavnici BCIU istakli su da su ekonomski odnosi SAD i Srbije u usponu, ali da postoje znatno veće mogućnosti za unapređenje trgovinske razmene i dolazak većeg broja američkih investitora. Veliki potencijal leži u saradnji u oblastima auto industrije, IT sektora, farmaceutske industrije, kao i obnovljivih izvora energije.

Ukupna robna razmena u 2016. godini između SAD i Srbije iznosila je 574,5 miliona američkih dolara, što je povećanje za 6,5 posto u odnosu na 2015. godinu.

Predsednik Vučić nastavlja posetu Sjedinjenim Američkim Državama susretima sa kongresmenima i potpredsednikom SAD Majkom Pensom.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Boki lovac na botove

17. jul 2017.

Slikanje za kamere se nastavlja. Uskoro i monolog o "uspesnoj poseti". RTS, Pink i ostala rezimska glasila su u punoj radnoj spremi. Demagogija Vucica i njegove sekte nastavlja da davi Srbiju.

boban m.

17. jul 2017.

jel, zato otisao?

Rujka

17. jul 2017.

Lozac Vucko sve vise lozi svoju furunu deponijskim otpadom. Zbog toga su i on i okolina sve faravijim a smrdez nas podavi. Ni Volga fa oprati ne moze.

Aca-Bocasa!

17. jul 2017.

AV-a sačekao šofer i telhranitelj - šofera!

Bojan

18. jul 2017.

Predsednik Vučić ovo, predsednik Vučić ono. Šta su rekli predstavnici kompanija? To mene zanima.

Zeka Buljubasa

18. jul 2017.

Joj, kad sad biznismeni nagrnu na nas! Nece vredeti ni da strajkujemo.