Site name

Obnovljena proizvodnja BIP piva

Proizvodnja BIP piva, nekada najpopularnijeg u zemlji i regionu, ponovo je obnovljena nakon što je kompanija M6-Eden SRB započela tehničku saradnju sa tom fabrikom.

6

Piše: E. D.

Beograd 18. jul 2017. 00:15

Foto: BIP

Očekuje se da će već do kraja ovog meseca svi proizvodi BIP-a biti dostupni potrošačima širom Srbije. BIP pivo, koje je decenijama bilo simbol glavnog grada i jedno od najprodavanijih piva na čitavom Balkanu, proizvodi se i na dalje tamo gde je nastalo - u pivari kod takozvane Mostarske petlje, a zadržaće prepoznatljivu etiketu i karakter.

"Posebnu pažnju smo posvetili kontroli kvaliteta svih segmenata proizvodnje", rekao je Aleksandar Popovski, direktor M6-Eden Srbija, i naglasio da će u saradnji sa partnerima BIP pivo biti ponovo dostupno na većem delu tržišta u Srbiji, a do kraja ove godine i na tržištima u regionu na kojima se i prodavalo pre više od četvrt veka.

- Svesni smo da BIP pivo nije običan brend i da predstavlja simbol jednog društva i vremena kojeg se mnogi rado sećaju i naša je želja da taj osećaj i emociju ponovo oživimo i vratimo BIP pivu poziciju i značaj kakve zaslužuje - kaže Popovski i najavljuje da potrošači to pivo mogu da očekuju na Dragačevskom sabora trubača u Guči i Beer festu, a pre nego što stigne u najbliže prodavnice i kafiće, moći će da se proba na manifestaciji Beer garden koja se do 30. jula održava na beogradskoj Adi Ciganliji.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

dipl. agronom

18. jul 2017.

E,ovo ko onaj jogurt u trouglu...!!!Nego da li ce biti pakovano u flase po euro standardima,ili u one stare,koje su onomad zavrsile u srci...E sad, svaka pivara ima svoj pakovanje a unutra isti k.....???I kao na pocetku svake privredne bajke: Ocekuje se...!!!Zivi bili pa videli...BiP u Guci!!!

Bojan

18. jul 2017.

Pivo iz kesice.

петер поп

18. jul 2017.

браво за бип само напред

ST

18. jul 2017.

Verovatno ce biti isto kao Skopsko,koje nije lose...

Belopoljanski

18. jul 2017.

Služio sam JNA u Uroševcu. Skopsko je bez konkurencije bilo nešto najgore što sam do tada ikad u životu probao. Sve do pojave Jelenka (čista hemija za alkose da se što brže balsamuju). A glede BIP-a, živim blizu, često sam išao u njihov diskont, dok je bio naš, kvalitet mu je bio kakav-takav. Kad su počeli preuzimači, njegov kvalitet je varirao bukvalno iz dana u dan. Uopšte nisi mogao da se pouzdaš da će ono što si kupio danas biti istog ukusa kao ono što će biti pravljeno sutra. Aj da vidimo i ovo čudo, a da nije prašak..

Zrenjaninac

18. jul 2017.

A ko je vlasnik pivare BIP ????? Ko se "omastio" ?????