Site name

Prekinuli štrajk

Radnici Goše dobili po 30.000 dinara

Štrajkački odbor i radnici Goša FSV odlučili su danas da prekinu štrajk i sutra ujutro počnu da rade. Ova odluka doneta je nakon što su svim zaposlenima "Goše" isplaćeno po 30.000 dinara.

3

Piše: FoNet

14. septembar 2017. 17:13

Foto: N1

U saopštenju za javnost oni su uputili zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na pruženoj pomoći, Vladi Srbije, ministrima Goranu Kneževiću i Aleksandru Vulinu na podršci i angažovanju na rešavanju njihovog problema.

Zahvalnost dugujemo i našem rukovodstvu i poslovnim partnerima koji su direktno omugućili početak rada, ističu radnici koji se zahvaljuju i predstavnicima lokalne samouprave.

Nadamo se da radnici Goše FSV više neće dolaziti u situaciju da se na ovaj način bore za svoja prava. Na kraju zahvaljujemo se i medijima na korektnom izvestavanju, navodi se u saopštenju Štrajkačkog dobra i radnika Goše. 

Odluku o prekidu štrajka, koji je trajao preko pet i po meseci radnici "Goše" doneli su pošto su kupci proizvoda te fabrike šinskih vozila iz Smederevske Palanke svim zaposlenima isplatili prvu tranšu u iznosu od 30.000 dinara.

Pored toga, sa rukovodstvom fabrike je dogovoreno da se od prodaje postolja za vagone i putničkih vagona namire sva ostala potraživanja radnika.

Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujičić potvrdio je u izjavi FoNetu da je Štrajkački odbor danas doneo odluku o prekidu štrajka, a radnici će sutra obnoviti proizvodnju.

Bivši vlasnik "Goše" ostao je dužan radnicima za neisplaćene zarade preko 600.000 dinara pojedinačno, zbog čega su zaposeni stupili u štrajk 28. marta, tražeći pored toga i povezivaje radnog staža kao i overu zdravstvenih knjižica.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dusan Spasic

14. septembar 2017.

Nisam bas ubeden da je duga lista pomenutih osoba kojima je upucena zahvalnost, zasluzila istu. Jer da jesu, ne bi nekaznjeno 3 ili cak 5 godina (SNS na vlasti) prolazilo bez posledica uprkos neplacanju poreza i doprinosa sto bi trebalo da ima za posledicu smenu rukovodstva Poreske uprave i RFZO a za to su bas nadlezni politicari SNS-a kojima je upucena zahvalnost. Naravno, steta po Gosu i drzavnu je ogromna a sitnih 30.000 po radniku je tek mrvica u ogromnom dugovanju koje je drzava gledala godinama a koje se naravno povecavalo.

Natasa Mitic

14. septembar 2017.

Radnicima Gose zelim da vise ne dolaze u ovakvu situaciju i da se njihov rad zasniva na stalnom napretku, a Vučiću svaka čast na ažurnosti i podršci za rešavanje njihovog problema.

ana babić

14. septembar 2017.

Štrajk se ipak isplatio, iako je sve moglo i pre da se završi. Važno da su radnici zadovoljni i da proizvodnja krene.