Site name

Ruf: U resoru Ministarstva privrede napredak i rizici

Ministar privrede Goran Knežević razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju, Džejmsom Rufom koji je ocenio, nakon predstavljanja rezultata, da je u resoru Ministarstva privrede primetan napredak, dok su u pojedinim segmentima resora i dalje prisutni rizici.

Piše: Fonet

Beograd 14. septembar 2017. 17:15

Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Knežević je tehničkoj misiji MMF predstavio aktivnosti koje Ministarstvo privrede preduzima, a koje bi doprinele popravljanju poslovne klime i pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke.

Džejmsa Rufa je zanimala dinamika rešavanja statusa strateških preduzeća, kao i kakve će posledice po privredu imati povećanje minimalne zarade, iz ugla poslodavaca i zaposlenih i kada je reč o otvaranju novih radnih mesta, navodi se u saopštenju.

Minstarstvo navodi da je Knežević govorio i o investicijama nakon usvajanja Zakona o ulaganjima, uvođenju reda u javnim preduzećima, ali i podršci koju resorno Ministarstvo pruža malim i srednjim preduzećima, kojima su, od ove godine na raspolaganju programi u okviru Decenije preduzetništva. 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.