Site name

Prvi sajam privrede ZRBIZNET

Relevantni makro i ekonomski pokazatelji govore da je Srbija, u privrednom pogledu, na pravom putu izjavio je ministar privrede Goran Knežević na otvaranju prvog sajma privrede ZrBizNet u Zrenjaninu. Prema njegovim rečima, bolje stanje javnih finanasija omogućiće povećanje plata u javnom sektoru i penzija, kao i minimalne zarade.

2

Piše: M.Pudar

Zrenajnin 29. septembar 2017. 15:11

Foto: Zrenjanin.rs

-Naredni zadatak Vlade je da dobre makroekonomske rezultate pretoči u modernu i efikasnu privredu. Pravi oslonac i poluga za to jesu mala i srednja preduzeća, kojih danas u Srbiji ima preko 360.000 i ona zapošljavaju 900.000 ljudi. Želeći da pomognemo tom najvitalnijem sektoru naše privrede, prethodnu godinu proglasili smo za godinu preduzetništva. Postigli smo odlične rezultate, 17.000 novih preduzeća više nego 2015. godine, sa 70 odsto većom dobiti i 30.000 novih radnih mesta. Zbog toga smo odlučili da podršku produžimo u kontinuitetu i da proglasimo “Deceniju preduzetništva” – najavio je ministar privrede Goran Knežević.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je izdvojila 18,2 milijarde dinara za pomoć malim i srednjim preduzećima, od toga 7,6 milijardi nepovratnih sredstava i preko 500 miliona evra povoljnih kredita. Prvu privrednu manifestaciju malih i srednjih preduzeća ZrBizNet pod sloganom “Poveži se” organizovali su grad Zrenjanin i Unija poslodavaca Zrenjanin - Poslodavci Zrenjanina.

 

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

druga šansa

29. septembar 2017.

Lažovčine!!!!!!!!!!!!!!!

Zrenjaninac

30. septembar 2017.

Postovana redakcijo "Danas"-a.Zasto moji komentari o Vasim textovima iz Zrenjanina,nisu "podobni" za objavljivanje ?? Zar spominjanje imena aktualnih politickih (mocnika) aktera u gradu predstavlja jeres ??? Sve sto prokomentarisem je tacno a imena nisu izmisljena ! A to sto ih nazivam "ispljuvcima",je takodje tacno,jer njihov rejting u gradu je mizeran !! Ali ljudi nemaju prilike da im to pokazu.Komentari u "Danas"-u su jedina prilika !!! Zar je komentar "Lazovcine !!!!!!!!!!!" meksi od mojih ????