Site name

Gorenje: Šestmilioniti frižider iz Valjeva

Fabrika rashladnih aparata Gorenje Valjevo proizvela je šestmilioniti frižider. Kompanija je odlučila da taj jubilarni frižider ne ide u prodaju, već da ga pokloni Zorici Marković, radnici koja radi na sastavu kućišta.

2

Piše: Danas Online

Valjevo 03. oktobar 2017. 17:41

Gorenje: Šestmilioniti frižider iz Valjeva

Valjevo je za Gorenje centar programa zamrzivača i frižidera, gde je tehnološki proces na izuzetno visokom nivou. Tokom više od deset godina poslovanja u Srbiji, fabrika Gorenje Valjevo se razvijala i danas sa njenih traka dolaze aparati za svih 90 tržišta gde Gorenje posluje i pod svim robnim markama koje proizvode.

Za godinu dana sa proizvodnih traka zaposleni montiraju preko pola miliona jedinica frižidera. Do danas su proizveli ukupno 6 miliona rashladnih aparata.
Direktor fabrike Gorenje Valjevo, Simon Kumer, tim povodom je izjavio: »Ovaj uspeh je rezultat timske saradnje oko 1.300 zaposlenih u fabrici, kao i 60 lokalnih dobavljača. Zahvaljujući poštenom zalaganju, danas slavimo jubilej i šestmilioniti frižider koji je montiran sa fabričkih traka rashladnih aparata kompanije Gorenje Valjevo.«

Šestmilioniti frižider proizveden u fabrici u Valjevu je „buli“ frižider, inspirisan Folksvagenovim legendarnim klasikom, a koji je kompanija Gorenje prošle godine dizajnirala za svoju retro kolekciju. „Buli“ frižider sa IonGeneration platformom kombinuje pametne tehnologije, funkcije i napredna korisnička rešenja, kao moderan dodatak bilo kog doma.

Kako je u Gorenju tradicija da se jubilarni aparati poklanjanju zaposlenima, tako je šestmilionti rashladni aparat otišao u ruke Zorice Marković, radnice na sastavu kućišta, koja je, ne krijući radost, ovom prilikom izjavila: »Veoma sam srećna i iznenađena. Kao majka četvoro dece, trudim se da svoj posao obavljam što bolje, da poštujem radno vreme, kvalitet rada, kao i kolege sa kojima radim. Ova nagrada mi mnogo znači i zahvaljujem se od srca kolegama i upravi.«

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dusan Spasic

03. oktobar 2017.

Izgleda da je samo Gorenje ispunilo uslove iz Ugovora kojim je dobilo od drzave 10.000 € po zaposlenom shodno Dinkicevom Zakonu! Bilo bi dobro ovo ispitati?

Predrag

03. oktobar 2017.

Anegdota koja pomaže da se razumemo. Razgovara šef pogona "Gorenja" sa novoprimljenom radnicom, koja je ranije radila u "Čarapani" i pita je-kako je ovde. Ona odgovara-ovde je super, može da se ide u WC.