Site name

Đorđević: Zloupotrebe bolovanja problem, pojačavamo kontrole

Inspektori Ministarstva zdravlja Srbije će kontrolisati lekare koji odobravaju bolovanja zaposlenima, jer poslodavci kažu da je zloupotreba bolovanja problem, rekao je jutros ministar za rad Zoran Đorđević.

3

Piše: Danas online

Beograd 07. oktobar 2017. 09:57

Foto: Fonet

 "Posle razgovara s kineskim, turskim i drugim investitorima i poslodavcima u Srbiji, shvatili smo da je to jedan od problema koje moramo da rešimo. Cilj je da se smanji eventualna zloupotreba bolovanja", rekao je Đorđević za RTS.

Dodao je da po Zakonu o radu, poslodavac može da proveri bolovanje odobreno njegovom zaposlenom.

"On može, ako proceni da radnik zloupotrebljava bolovanje, da ga pošalje na dodatnu kontrolu o svom trošku, a, ako zloupotrebljava bolovanje, može da bude raskinut ugovor o radu", rekao je Đorđević.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

pc

07. oktobar 2017.

E, moj ministre, ajde malo soferiraj. Ako je lekar napisao bolovanje i vi radniku date otkaz svaki sud (mozda ne ovaj pod vasom ingerencijom) ce doneti presudu u korist radnika. Nasa je sreca da nismou EU jer bi ova drzava ostala bez lekara u roku od nekoliko meseci, a ti i dalje soferiraj. Tim ljudima ste nabacili na grbacu sve i svasta i ispade da su oni jedini problem u drzavi i da oni jedini imaju neku odgovornost. Uz to za direktore ste postavili politicke poslusnike ili ti ga pudlice. Norma lekara je 40 ljudi dnevno (vise nego u Africi) ali to vas ne sprecava da vase pudlice laju na njih kada ne prime i 60-tog pacijenta. Uz to napravili ste tako komlikovan sistem da covek treba da ima glavu vola da to sve upamti iako ste ojadili drzavu za softver koji vise smeta nego sto koristi. Naravno taj softver ste kupili napolju iako ovde ima firmi koje mogu da ga proizvedu i koje izvoze milione. Da konstatujemo, vi ste nesposobni, a onaj ko vas je postavio za ministra je pokvaren.

cole

07. oktobar 2017.

Zna šoferčina šta je bolovanje, na tome je ministrirao.

Kalča

07. oktobar 2017.

Došlo poslednje vreme. Polupismeni ministar je medicinski "kvalifikovaniji" od lekara. još jedan dokaz bedne činjenice - država je instrument u rukama krvožednih tajkuna i političara. Običnim i poštenim ljudima kapitalistička i staljinistička država nikada nisu pripadale niti su za njih ikada činile išta dobro - a samo su oni (pošteni i obični ljudi) ginuli za takve države.