Site name

Sindikat: Smeniti ambasadora u Slovačkoj

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" traže od države i njenih nadležnih organa hitnu i oštru reakciju povodom privođenja srpskih radnika u Slovačkoj, istragu o agenciji koja ih je tamo odvela i smenu ambasadora Srbije i neodgovornog osoblja u toj zemlji zbog nepružanja adekvatne i pravovremene pomoći našim građanima.

1

Piše: FoNet

Beograd 19. oktobar 2017. 11:52

Sindikat: Smeniti ambasadora u Slovačkoj

Skandal je ako je tačno da su se naši radnici obratili osoblju Ambasade Srbije u Bratislavi, a da oni nisu reagovali na njihovo zatvaranje i molbu za pomoć, poput tvrdnji da nisu hteli da im prevedu ni ugovore o radu, za koje nadležni u Slovačkoj tvrde da su lažni.

Postavlja se zdravorazumsko pitanje čemu onda služi osoblje naših ambasada i predstavništva u inostranstvu i jesu li oni tamo zbog sebe ili da pruže pomoć i informacije našim građanima kada za tim imaju potrebe i kada im se obrate, navodi se u saopštenju "Sloge".

Dodaje se da ambasador Srbije i osoblje u Slovačkoj moraju da snose odgovornost, jer su pokazali nestručnost i neiformisanost, posebno što su naši radnici uhapšeni 17. oktobra, na Međunarodni dan za iskorenjenje siromaštva, što celom ovom slučaju daje poseban ton.

Slovačka policija privela je 17. oktobra 72 radnika, među kojima i dvadesetak Srba, a prema pisanju medija razlog za privođenje su navodno lažni ugovori o radu.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Анастасија Марковић

19. oktobar 2017.

Изгледа да Вам је извор информације погрешан. Још ако сте за то платили, тражите да Вам врате паре. Само један радник је тражио конзуларну помоћ, остали се изгледа нечег плаше.