Site name

NBS: Radionice u nedelji štednje

Narodna banka Srbije će nizom manifestacija kroz programe finansijske edukacije od 30. oktobra do 3. novembra učestvovati u obeležavanju Svetske nedelje štednje.

1

Piše: FoNet

30. oktobar 2017. 13:39

NBS: Radionice u nedelji štednje

Foto: Stanislav Milojković

U Osnovnoj školi „2. oktobar“ u Zrenjaninu, za učenike osmog razreda biće održana radionica „Moj budžet i ja“, koja ima za cilj da, ističući važnost planiranja ličnog i kućnog budžeta, kod mladih razvija odgovornost pri donošenju odluka o raspolaganju novcem, i da ih nauči da novac može i da se štedi, ulaže i donira, najavila je NBS.

Za niže razrede biće organizovane radionice „Znamenite ličnosti na novčanicama“ i „Dinar naš novac“, koje obrađuju teme istorijata novca, lažnog novca i načina njegovog prepoznavanja.

NBS će organizoavti i niz izložbene i edukativne aktivnosti u Centru za posetioce - muzeju novca.

Svetski dan štednje je ustanovljen na prvom Međunarodnom skupu bankara 31. oktobra 1924. u Milanu na predlog italijanskog profesora Filipa Ravica. Predstavnici svetskih štednih institucija iz 29 zemalja su se sastali kako bi, kroz razmenu iskustava pronašli rešenje za izlazak iz velike ekonomske krize.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dragan

30. oktobar 2017.

Decu treba edukovati u dobrom pravcu, a nikako ovako. Ona moraju da znaju da banke uzimaju novac iz nasih dzepova svakodnevno. Otimaju im slatkise, patike, udzbenike....