Site name

Matić: IT je za žene

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prisustvovala je danas početku obuke iz programiranja za žene u Novom Pazaru, inicijativu udruženja "Svetionik".

2

Piše: FoNet

03. novembar 2017. 10:29

Matić: IT je za žene

Matić je rekla da je zbog velikog interesovanja, kao i velikog broja prijavljenih kandidatkinja, odlučeno da obuku prođe 30, umesto planiranih 20 polaznica.

Projekat pod nazivom "IT je i za žene" jedan je od devet odobrenih na Javnom konkursu za dodelu sredstava programima u oblasti razvoja informacionog društva, na temu podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija – prekvalifikacija i dokvalifikacija žena u oblasti IKT, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prekvalifikacija žena u IT osim što doprinosi podizanju kadrova i razvoju IT industrije, za cilj ima i društveno i ekonomsko osnaživanje žena, koje su, uprkos predrasudama, vrlo uspešne u ovoj oblasti, rekla je Matić.

Programe su pokrenuli i Udruženje građana "Lokalna samoorganizacija" i Udruženje građana Zaposlenje ORG iz Beograda, a na konkursu Ministarstva odobreni su i programi koje treba da sprovedu Centar za preduzetništvo iz Kragujevca, Vojvođanski IKT klaster iz Novog Sada, Centar za aktivizam iz Vranja, Junior Čember Internešnal iz Zrenjanina, Novosadska ženska inicijativa iz Novog Sada i Udruženje SEE ICT iz Beograda.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Pera

03. novembar 2017.

Problem je u tome što je gospođa diplomirani filolog i zamišlja da da je dovoljno lepo se obući i ugurati u ekipu, pa da "organizuje i menadžuje" poslednju struku u kojoj se obrću neke pare. To nije IT, niti je moguće u bilo kojoj normalnoj zemlji, a elegantna gospođa nema pojma o temi o kojoj priča. Upropastićete i to malo IT industrije, stručnjaci. Hvala lepo i doviđenja.

Dusan Pajic

04. novembar 2017.

E pa dabogda vam od njihovog programiranja i platei penzije zavisile.