Site name

Goša: Apel da se spreči stečaj

Zaposleni i rukovodstvo fabrike Goša pozvali su danas u otvorenom pismu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić, kao i ministre Aleksandra Vulina i Gorana Kneževića, da svojim autoritetom pokušaju da spreče odlazak fabrike u stečaj.

Piše: FoNet

Smederevo 03. novembar 2017. 13:59

Goša: Apel da se spreči stečaj

Foto: FoNet / Nenad Đorđević

Dosadašnjim delovanjem radnika mogli ste da se uverite da mi delujemo u pravcu očuvanja firme i nastavka rada, istaknuto je u pismu.

Imamo predugovore sa kupcem iz Irana za izradu 27 putničkih vagona, a vrednost posla je 25 miliona evra, kao i za izradu 1.000 teretnih vagona, sa vrednošću posla 55 miliona evra, piše u saopštenju.

Obim tog posla garantuje uposlenost u naredne tri godine i prijem još 200 radnika, navodi se u pismu zaposlenih Goše.

Oni su istakli i da se ispunjenjem tih ugovora stvaraju uslovi da fabrika izmiri i obaveze prema državi u naredne dve do pet godina.

Zaposleni Goše obaveštavaju predstavnike države da postoje dve ponude za tu fabriku, to jest da jedan domaći fond želi da otkupi Gošu, ali i da kupac iz Irana želi da dokapitalizuje firmu.

Dokumenta o ovim ponudama možemo da vam dostavimo na uvid, a promena vlasnika bi omogućila nesmetan rad i opstanak firme, zaključeno je u pismu.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.