Site name

Popović: Nijedna moja firma nije registrovаnа u ofšor zonama

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u ofšor zonama, koje se pominju u istraživanju "Rajski papiri"

9

Piše: FoNet

Beograd 06. novembar 2017. 12:38

Popović: Nijedna moja firma nije registrovаnа u ofšor zonama

Foto: Medija centar

Sve registrovane u Rusiji i Evropi, rekao je Popović i naglasio da je sve što ima stekao na zakonit način.

I što je najvažnije, sve moje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije, naveo je Popović u saopštenju, povodom tvrdnji u dokumentu "Rajski papiri", koje je preneo KRIK.

Popović ističe da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio takođe i svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Srbije.

Renomirana konsultantska kuća PWC, koja me savetuje već 20 godina, uputila mi je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije mojih kompanija u ofšor zone. Međutim, napomenuo je Popović, predlog koji su mi uputili nikada nisam realizovao.

Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu, poručio je Popović.

U istraživanju "Rajski papiri" sam verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio, ocenio je Popović i naglasio da se ne stidi svog materijalnog stanja, kao i da nikada nije krio svoju imovinu.

Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Srbije, zaključio je Popović, koji je i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

povezane vesti

komentari (9)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Vojkan

06. novembar 2017.

Koji je inace bio i ministar u Kostunicinoj Vladi.A sta je sve stekao i kako to je tek pitanje!Za vreme Kostunice se obogatio a sada placa porez u Rusiji a hoce ovde da bude ministar.Pa gospodine ako volis Srbiju onda ba r porez placaj u Srbiji ako neces a "volis" Srbiju onda idi i budi ministar u Rusiji.Dosta nam je ti dusebriznika koji su se obogatili pre vlasti i koji su sve zaradili pre vlasti a nemaju dana radnog staza a kada su izmuzlidrzavu i narod porez placaju drugoj drzavi ili ga ne placaju kao ti!

Bojan

06. novembar 2017.

Zašto mu nešto ne verujem...

Alejsa Soldatovic

06. novembar 2017.

Pa ovo nije za rubriku "Ekonomija" vec za rubriku "Kriminal".

Baki

06. novembar 2017.

Naravno da nije nijedna tvoja firma tamo, to je neki drugi Nenad Popovic. Nego Neso, gde ti je licna karta?

Антифашиста Влатко

06. novembar 2017.

Vojkan - Koji je inace bio i ministar u Kostunicinoj Vladi.A sta je sve stekao i kako to je tek pitanje!Za vreme Kostunice se obogatio a sada placa porez u Rusiji a hoce ovde da bude ministar. Наравно, Ненад Поповић није био министар у Коштуничиној влади, ни првој, ни другој. Ипак, аутор коментара сматра да су његове мисли и идеје вредне да их подели са другима. Он чак осуђује и прекорева. И све то, полазећи од измишљене чињенице.

natalija

06. novembar 2017.

Dok su nama 27 godina pričali o patriotizmu (a to rade i dalje, mitske priče o Kosovu i tsl) oni se flagrantno (i ubrzano) bogatili kao na primer Popović....Ništa novo u nas, opisali već naši pisci u "sve će to narod pozlatiti" a Steriju, Nušića, Domanovića da i ne spominjem.

VB

06. novembar 2017.

Raspisala bih konkurs za odgovor na pitanje:zasto ovaj ruski covek mora biti u vladi nesrecne Srbije kad SNS i bez socijalista ima komotnu vecinu?Zasto smo mi taoci politike od pre cetvrt veka i zasto placamo sve koji malo rade za sebe,malo za Ruse ali nikad za narod.

Goran

06. novembar 2017.

Zašto se minimizuje poslovna sposobnost Nenada Popovića kada je opšte poznato da čovek uspešno vodi kompaniju u Rusiji koja zapošljava od 3000 do 5000 radnika u zavisnosti od potrebe proizvodnje. Umesto da se ponosimo našim ljudima koji kapital stvaraju u inostranstvu i imaju iskrene namere da svojim znanjem, sposobnošću i integritetom pomognu Srbijji, mi se trudimo da poreklo njihove imovine dovedemo u pitanje, iako pokriće za sve to postoji nedvosmisleno u privatnom poslu kojim se bavi.

Lina Lena

06. novembar 2017.

Eh, kada bi hteo da objasni kako je zaradio onaj prvi milion....Eto, čovek koji se ne eksponira toliko, a u stvari uvek je tu negde u vladajućim krugovima, retko kada se čuje njegovo mišljenje ili diskusija na bilo koju temu. Ruku na srce, šokirana sam saznanjem da je težak 75 miliona $.