Site name

SNP: Radulovićev lajf koučing u BIP 1,3 miliona; DJB: Pritvor za Popovića!

Srpska narodna partija pozvala je nadležne organe da sprovedu istragu o, kako navodi, zloupotrebama predsednika pokreta "Dosta je bilo", Saše Radulovića kao stečajnog upravnika preduzeća "BIP" 2014. godine.

4

Piše: FoNet

Beograd 07. novembar 2017. 18:32

 SNP: Radulovićev lajf koučing u BIP 1,3 miliona; DJB: Pritvor za Popovića!

SNP tvrdi da je Radulović kao stečajni upravnik BIP angažovao udruženje "Pronet" da zaposlenima u tom preduzeću pruža ekspertske usluge iz oblasti "celoživotnog učenja" - "lajf-koučinga".

BIP je za ove usluge platio Pronetu više od 1,3 miliona dinara iako je u tom trenutku preduzeće već bilo u ogromnim gubicima.

Zahtevamo od Saše Radulovića da odgovori na pitanje: da li je tačno da je šef udruženja Pronet u tom trenutku bila supruga funkcionera pokreta "Dosta je bilo" Aleksandra Stevanovića, ističe SNP.

Inače, SNP se oglasio pošto je danas ranije Pokret Dosta je bilo zatražio od tužilaštva da odredi pritvor ministru bez portfelja Nenadu Popoviću kako ne bi uticao na prikupljanje dokaza, i hitno sprovede istragu u vezi sa Popovićevim sakrivanjem imovine vredne najmanje 100 miliona dolara.

Od Poreske uprave Srbije tražimo da sprovede unakrsnu proveru imovine, zbog sumnje da je poslovanjem preko ofšor kompanije Popović izvršio krivično delo pranja novca, izbegavanje plaćanja poreza i skrivanje vlasništva, kaže se u saopštenju.

"Uvidom u javnu imovinsku kartu Nenada Popovića jasno je da je Popović sakrio  imovinu od Agencije za borbu protiv korupcije. Dokumenta do kojih je došao portal Krik a koja su procurila iz dve agencije za ofšor usluge, otkrivaju da Popovićevi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, a da je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona. Podsećamo da je Popović 2005. učestvovao u pljačkaškoj privatizaciji Minela", poručuju iz DJB.

 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Bravisimo

07. novembar 2017.

Bravo bas ste nasli temu i pitanje, za coveka koji prema poslednjim istrazivanjima ima 3% i nije nikakav znacajan faktor sem sto se cuje u skupstini. Bitno je da prenosite Sutanovca i Zivkovica.

Pera

08. novembar 2017.

Kada bi, kod nas, policija i tužilaštvo radili svoj posao, bez uticaja politike, obojicu bi trebalo procesuirati i nagraditi, smeštajem u istoj ćeliji.

Mura

08. novembar 2017.

Jeste Pero, isti su. Isto je obezbediti radnicima u propaloj firmi obuku za usavršavanje za 1 milion dinara i "pošteno zaraditi" sebi 10 000 miliona dinara (tj 100 miliona evra) - radeći "pošteno" na državnim privatizacijama, a usput naplaćujući od Baćuške guranje Srbije u ralje ruskih tajkuna. Skroz isto.

Čitalac 76

09. novembar 2017.

Kad god niko iz ne zna kako da odgovori na škakljiva pitanja, odmah pokreće izmišljotine o Radloviću. Očigledno im on jako smeta.