Site name

Slučaj Komercijalne banke: NBS obavlja nadzornu funkciju

Povodom napisa u medijima o navodnom upadu Bezbednosno informativne agencije (BIA) u Komercijalnu banku a.d. Beograd, Narodna banka Srbije (NBS) ističe da nezavisno od eventualnih aktivnosti drugih državnih organa i institucija, ona kontinuirano obavlja svoju nadzornu funkciju.

2

Piše: FoNet

10. novembar 2017. 20:06

 Slučaj Komercijalne banke: NBS obavlja nadzornu funkciju

U saopštenju se navodi da NBS kontinuirano obavlja ovu funkciju, pre svega, u cilju zaštite interesa deponenata i obezbeđenja stabilnosti finansijskog sistema. Narodna banka Srbije navodi da finansijsku poziciju Komercijalne banke trenutno karakteriše iznadprosečna likvidnost i kapitalizovanost, uz jedan od najvećih periodičnih finansijskih rezultata u bankarskom sektoru.

U NBS ističu da odgovorno postupanje mora biti zadatak svih – od NBS, preko drugih državnih organa i institucija, i posebno medija. "Tendenciozno aktuelizovanje informacija iz prošlosti koje nemaju povod u sadašnjim dešavanjima može dovesti u pitanje poverenje u stabilnost čitavog finansijskog sistema",
smatraju u NBS.

"Samim tim nepotpune i neprecizne, a posebno neproverene i paušalne informacije štete svima, naročito kada se za trenutak objavljivanja ovakvih informacija odabere period oko Nedelje štednje, a posledice u krajnjem ishodu uvek trpe svi građani", ističe se u saopštenju.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

drexel

10. novembar 2017.

Kako vas nije sramota da vi iz NBS dajete takvo saopstenje! Nismo maloumni. Vi vrsite selektivnu kontrolu banaka, pritiskate tamo gde je potrebno kao sto i gledate kroz prste tamo gde je potrebno. Zasto je bilo potrebno da se finansijski izvestaji Komercijalne banke pre neku godinu usvajaju na sednici vlade? Zasto upravni odbor tada nije hteo da potpise bilanse? Koliko novca Komercijalnoj duguje Farmakom? Zasto je Picker, bivsi direktor naprasno napustio banku pre dva meseca iako se samo koju nedelju ;re toga busao u prsa da je na celu "najbolje udavace" u bankarskom sektoru - aludirajuci na prodaju banke? Pogledajmo istini u oci, uskoro ce to bure baruta zvano Komercijalna banka da eksplodira, treba naci zrtve, pa sad kao BIA nesto kopa. Zna se dobro ko je tamo krao, dokaza ima mali milion, sta sad mutite vodu.

@drexel

11. novembar 2017.

POkusavaju nevesto i diletantski, kao uostalom i sve sto rade, da prikriju da je sveca dogorela...Taj balon zvani Komercijalna banka, koji je pred pucanjem, moze u potpunosti unistiti finansijski sistem zemlje, a Cica tesko da zna i moze sa Batagasom ista da uradi, osim da daju ovakva saopstenja!!