Site name

Srpska liga podržava predlog o uvođenju takozvane 13. penzije za penzionere sa najnižim primanjima

Kvartalna novčana pomoć u iznosu od 5.000 dinara

Predlog o pružanju dodatnih sredstava iz gradskog budžeta za beogradske penzionere čija su primanja manja od 20. 000 dinara, koju je pokrenula odbornička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) podržala je Srpska liga.

4

Piše: M. P.

Beograd 14. novembar 2017. 23:14

Dragan Dolamić, predsednik beogradskog odbora Srpske lige ističe da bi se uvođenjem takozvane 13. penzije poboljšao njihov težak materijalni položaj, i da treba uzeti u obzir da su životni troškovi u prestonici mnogo veći nego u drugim gradovima.

- Pomoć socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva mora da bude jedan od prioriteta gradske vlasti. U Beogradu ima više od 100. 000 penzionera sa najnižim primanjima i oni zaslužuju kvartalnu novčanu pomoć u iznosu od po 5.000 dinara, ističe Dolamić.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

goran

15. novembar 2017.

ovo me odseca na africki tip vladanja. Bongo, nekadasnji dozivotni predsednik drzave Gabon, je pred izbore delio besplatne majce gradjanima i dobijao isbore sa 99% glasova. Slicnu formulu sadasnji vladar Srbije sprovodi vec godinama garniranu sa "moronskom " licnom propagandom koja proizvodi muku i povrasanje sa prolivom kod iole normalnog gradjanina. Takve budalastine i lazi nismo slusali ni od najzadrtijih "komunjara" tokom tog tzv "mraka". Takvo pranje mozga ne vide ova nacija do sada.

Dragan

15. novembar 2017.

Tako treba.Nahranite ove beogradske jadnike pred prestonicke izbore izbore, a vi ostali nadajte se i parlamentarnim, sto cesce.... Potrebno je sto vise krkobabica da vode ovu zemlju.Neka deca idu u inostranstvo, ona ionako ne glasaju za vladajucu sektu...

Mira Jovic

15. novembar 2017.

Kopiraju Djilasa, samo uvecano za hiljadu dinara.

Aca pecaroš

15. novembar 2017.

Pa da, beogradski penzioneri imaju povećane troškove. Tu su kulturne manifestacije, treba novo odelo za odlazak na Kolarac, pa troškovi taksi-prevoza i još mnogo toga. Ako beogradski penzioner živi u zgradi sa više stanara, mora da deli troškove grejanja i drugih komunalija, dok neko ko živi u kući može grejanje i da ugasi. Detaljnija analiza bi pokazala da tih dodatnih pet hiljada beogradskom penzioneru može izuzetno da popravi kvalitet života, dok je nekome u unutrašnjosti taj novac sasvim nepotreban.