Site name

Radnici Pošte odustali od generalnog štrajka

Generalnog štrajka radnika Pošta Srbije koji je bio najavljen za ponedeljak neće biti.

6

Piše: Danas Online

17. novembar 2017. 19:30

 Radnici Pošte odustali od generalnog štrajka

Foto:Kabinet premijerke

Ovo su danas na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić saopštili predstavnici reprezentativnih sindikata. 

Na sastanku koju je održala sa v.d direktorkom „Pošte Srbije“ Mirom Petrović i predstavnicima sindikata, predsednica Vlade je zahvalila na konstruktivnom pristupu i naporima da se, u otvorenom dijalogu, nastave razgovori o situaciji u tom preduzeću.

-Vlada Srbije opredeljena je da, u razgovoru sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, naglasila je predsednica Vlade. Odluka o odustajanju od štrajka potvrđuje posvećenost konstruktivnom rešavanju otvorenih pitanja i odgovornost prema građanima i svim korisnicima usluga „Pošte Srbije“, rekla je Ana Brnabić nakon sastanka.

U skladu sa dogovorom koji je postignut na prethodnom sastanku, koji je pre nedelju dana Brnabić održala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP „Pošta Srbije“ i v.d. direktorkom Mirom Petrović, odlukom Vlade Srbije zaposlenima zarada je isplaćena iz dobiti preduzeća, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina.

U razgovorima je dogovoreno da će biti priređena analiza poslovanja „Pošte Srbije“, kao i da se nastave razgovori o svim otvorenim pitanjima.

 

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

NOMAD

18. novembar 2017.

Radnicima ptt je sigurno sve potaman,pa su odustali od štrajka.

Jovo

18. novembar 2017.

Sramno,prodane duse polupismena penzionerka Vas prevela zedne preko vode pa nije ni cudo sto se sve ovo desava u Srbiji,dok je ovakih prodani dusa ovi hostapleri poput Krkobabica iPetrovicke mogu da rade sta hoce i da vladaju koliko hoce.Sramno sta drugo reci.

Pera

18. novembar 2017.

Ma sjajno. Putem Zastave i Goše ...

Dejo

19. novembar 2017.

Pošto ovo rukovodstvo sindikata vlada već tri-četiri mandata jedini način da ih se oslobodite je da se kolektivno i bez odlaganja izčlanite iz tih sindikata. U ovom momentu vaše kolege koji su suspendovani, a čitaj dobiće otkaz, zaslužuju da se štrajkovi i protesti širom Srbije obave odmah i bez čekanja.

Bot

20. novembar 2017.

Kada je predsednica Vlade sindikalcima pokazala listing zaposlenih u Pošti na kome se vidi da je 60 posto zaposlenih su u bliskim rodbinskim vezama, sastanak se završio za 5 minuta.

Ranko Stojanović

20. novembar 2017.

Čim su dobili pare odustali su od zahteva za smenu VD direktorke....E moj narode....