Site name

Krkobabić: Zadrugama do sada dodeljeno 105 miliona dinara

Ministar zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić izjavio je da je zemljoradničkim zadrugama do sada dodeljeno ukupno 105 miliona dinara.

3

Piše: Danas Online

Beograd 24. novembar 2017. 09:08

Krkobabić: Zadrugama do sada dodeljeno 105 miliona dinara

Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Оn je za RTS rekao da su prema podacima APR-a od 11. aprila do sada formirane 182 zadruge i da je namera da se u 500 sela formira 500 zadruga. Juče je potpisano osam ugovora za dodelu bespovratnih sredstava za četiri postojeće i četiri novoosnovane zemljoradničke zadruge.

Kriterijumi za dodelu sredstava, kako kaže Krkobabić su jednostavni i da su se vodili idejom obnove zadrugarstva.

Ministar ističe da je zadrugarstvo juče vaskrslo, i da je formiranje zadruga prekretnica, koreniti događaj "koji menja stvari". Krkobabić kaže da je sad u toku probni period i da je "pred nama period od tri godine".

Napominje da građani i stručnjaci sledeće godine očekuju još više novca, i da se on slaže sa tim da sredstva treba da budu znatno veća, ali da će se videti koliko sredstava bude dozvoljavao budžet Srbije.

Govoreći o nezadovoljstvu radnika "Pošte", i odluci da deo dobiti preduzeća bude podeljen zaposlenima, Krkobabić objašnjava da to nije trinaesta plata, već da radnici mogu da participiraju u delu dobiti što je način da se oni stimulišu.

Podseća da je o tome konkretno govorila premijerka Ana Brnabić i da, kada predsednik vlade definiše stav, nije primereno da bilo ko pojedinačno iznosi stavove. Poručio je i da penzioneri ne moraju da brinu i da će penzije biti redovne i sigurne.

Što se tiče konkursa za direktora "Pošte", koji je u toku, Krkobabić kaže da se to pitanje rešava i da se izbor odvija u strogo zakonom određenoj proceduri. Ističe da je za njega, kao lidera PUPS-a, prihvatljiv svaki izbor koji odrede nadležni.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

L.Dragon

24. novembar 2017.

Covek koji nije sposoban da vodi ni jednu malu zadrugu u nekom zabacenom selu je neuspesno vodio Poste Srbije kao nagradu je dobio funkciju ministra bez portfelja.Ocigledno je da je navedenom bilo dovoljno da kao lider PUPS-a podrzi SNS i da dobije funkciju ministra koju po svojim sposobnostima ne zasluzuje.Sta da se radi ovo je Srbija danas u kojoj sposobnosti nisu bitne bitna je partiska pripadnost na zalost Krkobabic nije jedini koji ne poseduje potrebne sposobnosti a postavljen je na vaznu funkciju.

John Lackland

24. novembar 2017.

Koliko je samo oteto od zadruga!? Koliko je života proćerdano! Manje od miliona evra za njihovo ponovno pokretanje! Lakrdija.

Vlada

24. novembar 2017.

Pri tome, poljoprivrednici su uništeni katastrofalnom politikom.