Site name

Tabaković: NBS ne moraju da vole, ali će da je poštuju

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da je niska i stabilna inflacija imperativ očuvanja realne vrednosti zarada i penzija i predvidivih uslova poslovanja.

7

Piše: FoNet

Aranđelovac 29. novembar 2017. 17:38

Tabaković: NBS ne moraju da vole, ali će da je poštuju

Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Smanjivanjem referentne kamatne stope od sredine 2013. godine otvorili smo prostor za oporavak kreditne i ekonomske aktivnosti. Pad kamatnih stopa je faktor ubrzavanja ekonomskog rasta, rekla je Tabaković na konferenciji "Srpski dani osiguranja" u Aranđelovcu.

Ekonomski rast potpomognut je neto stranim direktnim investicijama, za koje sam napomenula da su bile značajne, dodala je ona i ocenila da možemo biti ponosni na rezultate ako se tome stabilna inflacija, relativno stabilan kurs, rast poverenja u domaću valutu i rast dinarske štednje.

Tabaković je rekla da između NBS i osiguravača postoji dobra saradnja, a konferencija je korak ka njenom jačanju.

Ne moraju svi da nas vole, ni NBS, ni industriju osiguranja, ali zajedno moramo da radimo da nas poštuju po rezultatima, rekla je ona.

Te rezultate ne treba da merimo platama, bonusima i ličnim pozicijama, već ugledom koji kao industrija i supervizor ostvarujemo, rekao je Tabaković. (kraj) is/ivt 15:22

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Mala

29. novembar 2017.

Gospodjo Tabakovic, postovanje mora i da se zasluzi. Gde je NBS, kao nadlezna za zakonito poslovanje banaka, da zaustavi pljacku koju banke sprovode toksicnim i nezakonitim kreditima sa CHF indeksom?

Zoran KG

30. novembar 2017.

Ne znam da li je za smejanje ,ili plakanje.To što radi NBS je obična zajebancija ,normalno u dogovoru sa glavnim likom.Mehur od sapunice je sve što ste napravili,postaće jasno i neukima.

Svetlana

30. novembar 2017.

A ko to ceni NBS?

Kunta(bez)kinte

30. novembar 2017.

Guvernerka je stupanjem na duznost, obecala resavanje pitanja kredita u svajcarcima, kako je to kradja, zastitice gradjane i sl. Samo mesec dva kasnije totalno menja pricu. Nekako, slucajno, bas u to vreme ona postaje vlasnica stana cija vrednost se meri u stotinama hiljada evra. Guvernerko, postovanje se mora zasluziti. Institucije postujem, Vas ne.

Željko Ćela

30. novembar 2017.

Da li NBS planirada da preduzme konkrektne korake za rešavanje problema zaduženih za stambene kredite u švajcarskim francina? Sve države su taj problem rešile osim naše.

Dejan Tonković

30. novembar 2017.

Strašno čime se hvali Cica sa dva lica!

Gordan Dangubic

30. novembar 2017.

Mnogo bih volio da vidim i cujem guvernerku i nekog iz udruzenja CHF u nekoj emisiji na televiziji. Mislim da bi gledanost bila na veoma visokom nivou. Zaista me cudi da neka od televizija to ne pokusa? RTS, Pink, N1, Prva, O2 ... Lepo pozovu guvernerku i recimo Jelenu pa ko dodje u emisiju dodje. Mislite o tome gospodo novinari!!!