Site name

Država će naći rešenje za CIP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država pronaći rešenje za problem Saobraćajnog instituta CIP, koji ide na licitaciju zbog dugova matične firme - Železnica Srbije, objavio je danas antikorupcijski portal Pištaljka.

4

Piše: FoNet

Beograd 30. novembar 2017. 15:34

Država će naći rešenje za CIP

Direktor CIP Milutin Ignjatović rekao je da je tek pre desetak dana saznao da će firma otići na licitaciju zbog dugova Železnica i ocenio da je reč o o "državnom kriminalu u periodu od 2009.do 2014. godine"" za koji je okrivio bivše rukovodstvo Železnica.

Bivše rukovodstvo Železnica je zlo i dopustilo je da se donesu sudske presude za neisplaćene zarade u korist radnika koji su zarade primali. Država će da reši problem. Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da će država rešiti problem. Kako, ne znam, rekao je Ignjatović.

On je objasnio da CIP nema nikakve veze sa dugovima koje njihovo matično preduzeće Železnice Srbije imaju i da je posredi "državni kriminal.

Pištaljka je u sredu objavila dokument – rešenje izvršitelja u kojem se navodi da je javna prodaja Saobraćajnog instituta CIP zakazana za 18. decembar.

Do javne prodaje je došlo jer su donete presude u korist radnika Železnica Srbije kojima nisu isplaćivane zarade i koji nemaju drugi način da se naplate pošto su računi Železnica u blokadi.

Za tu situaciju Ignjatović, koji se na toj funkciji nalazi od 2000. godine, krivi advokate, izvršitelje, radnike, bivše rukovodstvo Železnica Srbije i bivše vlasti.

Iako tvrdi da mu je na sastanku resorni ministar Zorana Mihajlović obećala da će država rešiti ovaj problem, o kakvom se planu radi Pištaljka od nje nije mogla da sazna.

Mihajlović je samo rekla da je njeno ministarstvo poslalo predlog kako da se situacija u Železnicama Srbije ublaži, ali da ne mogu da utiču na to da li će doći do prodaje CIP jer "država nije vlasnik tog preduzeća".

Iz Železnica Srbije Pištaljka nije uspela da dobije objašnjenje kako je došlo do toga da se zdravo i profitabilno preduzeće prodaje da bi se namirili dugovi dugogodišnjeg gubitaša.

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

goran mv

30. novembar 2017.

Direktor Ignjatović i svi direktori u ŽS itekako su upoznati sa tužbama i presudama. Ignorisali su presude i izbegavali odgovornost. Zbog pogrešnog vođenja preduzeća i izrugivanja zakonima i nepoštovanju kolektivnog ugovora slede još desetah hiljada tužbi protiv ŽS. Zaposleni nisu dobili ni jednu akciju AD ŽS. Ovako ćemo ih kazniti. Ako smo nemoćni nismo ludi

Vladan Velimirovic

30. novembar 2017.

Dobro, ako drzava ima resenje da sacuva CIP i da isplati zaostale ( "zaboravljene" ) plate radnicima zeleznice kojima se duguje. Zasto ta ista drzava ne isplati i ostalim radnicima kojima duguje neisplacene zarade. Recimo na primer radnicima "ZELTURIST"-a DOO kojima Drzava Srbija odnosno Vlada Srbije duguje 17 neisplacenih plata i doprinose i to za period od novembra 2013. godine zakljucno sa martom 2015. godine. Po kom arsinu vlast deli ljude, kada im duguje plate i doprinose. Da li treba da se obratimo Sudu u Strazburu da bi ostvarili svoja prava. Inace "ZELTURIST" DOO je osnovala Vlada Srbije i postoji u osnivackom aktu, kada je ovo preduzece inace nekada "cerka firma" Zeleznice Srbije, odvojila od istog. Prema tome i radnici "ZELTURIST"-a imaju ista prava kao i svi radnici drzavnih preduzeca, kojima drzava duguje neisplacene zarade i doprinose. Radnici "ZELTURIST"-a imaju pravosnazne Izvrsne presude u svoju korist donete 2015. godine. A, o imovini Zeleznice Srbije ne treba ni govoriti, pogledajte samo kako se odnose prema sopstvenoj imovini, primer jeste i hotel "ZELEZNICAR" u Vrnjackoj Banji, koji je namerno ostavljen da propadne i da bude unisten a radio je sve do maja meseca 2015. godine. Sramota.

kolateralna šteta

01. decembar 2017.

naći će rešenje kao za Gošu, kao za Šinvoz, kao za MIN Niš, kao za Železničku štedno-kreditnu zadrugu. Ničeg više u Srbiji neće biti kao što je bilo, biće samo manje ili više prioritetnih pravaca nekadašnjih Jugoslovenskih železnica, koju domaći političari sa uspehom modernizuju po ideji tvoraca TEN projekta i stručnu pomoć Booz Allen & Hamilton Consultant, BCEOM Consultant, ROLAND BERGER and SPECHT, AT Kearney & TRADEMCO, Pricewaterhouse, Coopers Consulting Ltd. i consult. comp. PLANET London.

Gradjanin pokorni

01. decembar 2017.

A kako je onda stanodavac kriv što je njegov stanar napravio neki dug zbog koga stanodavcu ti isti izvršitelji prodaju imovinu? Sve po "zakonu", samo to za državu (železnicu-CIP) ne važi.