Site name

Poskupelo grejanje u Užicu

Gradska vlast u Užicu je odlučila da poveća cenu grejanja i to za 11,1 odsto, uz obrazloženje da su na tržištu naglo povećane cene energenata koje koristi JKP Gradska toplana.

2

Piše: N.Kovačević

Užice 06. decembar 2017. 17:44

Poskupelo grejanje u Užicu

Foto: Nenad Kovačević

To je odluka Gradskog veća, čiji su članovi na današnjoj sednici prhvatili zahtev JKP Gradska toplana o povećanju cene centralnog grejanja.

- Razlozi za povećanje cene sadržani su u činjenici da je na tržištu došlo do naglog i velikog skoka cene energenata koje Toplana koristi za grejanje. Uz dozvolu za višu cenu, Veće je obavezalo Toplanu da mesečno prati cene energenata i da, ukoliko dođe do njihovog stagniranja, izvrši promenu cene nadole, navedeno je u informaciji iz gradske uprave.

Prema novom cenovniku, za koji nije navedeno od kada će se primenjivati, vlasnici stambenog prostora plaćaće 99,7 dinara, a poslovnog prostora 124,70 dinara po kvadratnom metru. U cenu nije uračunat PDV, koji iznosi 10 odsto, a kada se on uzme u obzir građani će tu uslugu plaćati 109,67 dinara, a vlasnici poslovnog prostora 137,17 dinara po kvadratu.

Inače, poslednji put grejanje u Užicu je poskupelo krajem septembra prošle godine, a JKP Gradska toplana, u najvećem broju svojih kotlartnica, koristi gas kao energent.

povezane vesti

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miki ilic

06. decembar 2017.

E, tako se puni budžet AV. Udri po narodu.

Neđa J.

07. decembar 2017.

Dok je cena gasa padala, računi za grejanje nisu. Sramota.