Site name

EBRD obezbediće zajam od 47 miliona evra kompaniji “Srbija voz”

Evropska banka za obnovu i razvoj će obezbediti zajam u iznosu od 47 miliona evra železničkom operateru Srbije, kompaniji "Srbija voz", kako bi finansirala proširenje kapaciteta i unapređenje depoa za održavanje u Zemunu.

Piše: FoNet

Beograd 07. decembar 2017. 14:45

EBRD obezbediće zajam od 47 miliona evra kompaniji “Srbija voz”

Foto: Sajt Srbija voz

Prva faza projekta obuhvata zajam od 30 miliona evra i danas su je potpisali ministar finansija Dušan Vujović, v.d. generalnog direktora "Srbija voza" Jugoslav Jović, direktorka transport tima EBRD Sue Baret i direktor EBRD kancelarije za Srbiju Danijel Berg.

Realizacija druge faze zajma se očekuje početkom 2018. godine.

Ovo unapređenje će omogućiti kompaniji veći kapacitet održavanja u okviru modernizacije železničkog sistema Srbije. Depo u Zemunu će postati glavna lokacija za održavanje železničkog voznog parka i biće jedini odgovarajući depo za nedavno nabavljene elektro-motorne garniture, koje je finansirala EBRD.

Pored poboljšanog servisiranja, projekat će imati i domino efekat na kvalitet putničkih usluga, korisni vek trajanja voznog parka i porast železničkog prevoza putnika.

Evropska banka za obnovu i razvoj je vodeća međunarodna institucija po investicijama u Srbiji. Do danas je uložila više od četiri i po milijarde evra u više od 200 projekata širom Srbije, navodi se u saopštenju EBRD.

 

 

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.