Site name

Valjevo raspisalo nabavku za još novogodišnje rasvete

Velika prašina oko izbora ponuđača

Valjevo će izvesno dobiti još novogodišnje rasvete jer je grad 28. novembra raspisao nabavku male vrednosti za isporuku i montažu novogodišnje rasvete.

Piše: S. V.

Valjevo 07. decembar 2017. 21:53

 Velika prašina oko izbora ponuđača

Treba čuvati kupljeno: Novogodišnja jelka FOTO: Vamedia

Prošle godine za rasvetu izdvojeno je pet miliona dinara, a velika prašina podigla se tada oko izbora izvođača, preduzeća "Keep light".

Vest koja je prošle godine prostrujala Valjevom i obradovala mnoge glasila je da grad posle skoro 30 godina nabavlja novogodišnju rasvetu. Na tender koji je raspisan u decembru javila se firma "Keep light" koja potom gradu isporučila ledene zavese, jelke i druge ukrase kojima je ubrzo grad i ukrašen. Već krajem decembra pristigla je i informacija o tenderima u Smederevu, Novom Sadu i Valjevu za koje je navedeno da je vrlo moguće da su namešteni s obzirom da se tražilo previše detalja. Valjevo je kao i druga dva grada detaljno opisalo željene proizvode i tražilo njihove uzorke. Istovremeno, od ponuđača je tražen isti tip vozila koji se pojavljuje u konkursnoj dokumentaciji za javnu nabavku novogodišnjeg osvetljenja u Smederevu.

Predstavnici grada tada su izjavili da u nabavci rasvete nema ništa sporno, a da je gradska uprava umesto koncerta građanima poklonio rasvetu, koja bi trebalo da služi narednih 30 godina. Ovih dana već se prvi ukrasi postavljaju u gradu, BID zona je iznela svoje, a novim tenderom grad traži i montažu svega onog što je prošle godine kupljeno. Grad je sada raspisao još jedan tender za nabavku rasvete za Novu godinu kojim se traži mnogo veći broj svetlećih i ostalih ukrasa. Shodno ovoj nabavci Valjevo će izvesno sijati za novogodišnje praznike, a i ove godine u budžetu je za nabavku ukrasa opredeljeno pet miliona dinara.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.