Site name

Malinari blokirali put prema Crnoj Gori

Više stotina malinara iz Zlatiborskog okruga blokiralo je danas 45 minuta magistralni put prema Crnoj Gori kod Prijepolja, u znak protesta zbog niske otkupne cene ovogodišnjeg roda maline. Ako se ništa ne bude promenilo najavljuju i radikalnije proteste.

3

Piše: N1

09. decembar 2017. 19:40

Malinari blokirali put prema Crnoj Gori

Ove godine otkupna cena maline u Zlatiborskom okrugu kretala se od 130 do 150 dinara. Ona je već bila povod protesta, koji su prekidani posle obećanja Vlade, koja nisu ispunjena. I malinari su u Prijepolju ponovo izrazili svoje nezadovoljstvo odnosom države prema njima.
Kažu, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obećao im je da će akontna cena roda maline ove godine biti od 180 do 190 dinara.

U limskoj dolini preko dve hiljade, uglavnom mladih, bavi se malinarstvom. NJih je ove godine proizvodnja jednog kilograma maline koštala 142 dinara.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Aleksandar

10. decembar 2017.

Malina , malina , i samo malina a o pšenici niko ne prića! Jedite maline umesto leba!!!

Milica Jakovljevic

11. decembar 2017.

Bravo! Jedini koji dizu svoj glas!

Johanes de Silentio

11. decembar 2017.

Cena smrznute maline sorte villamette u orginalu je 135-145 din. Evropa kupuje malinu u Ukrajini i Poljskoj, a Kina je izbacila cenu od 1 USD za kilogram smrznute robe. Za sledecu godinu se predvidja cena od 90 do 110 RSD.