Site name

Ju Jong: Proizvedeno 1,5 miliona tona čelika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom HBIS Grupe Ju Jongom.

6

Piše: Danas Online

18. decembar 2017. 11:50

Ju Jong: Proizvedeno 1,5 miliona tona čelika

Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Vučić je izrazio duboku zahvalnost predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu, kineskom narodu i predsedniku HBIS Grupe Ju Jongu za očuvanje i današnje uspešno poslovanje Železare Smederevo, navodi se u saopštenju.

Ju Jong je informisao predsednika Srbije o rezultatima poslovanja u 2017. godini, u kojoj je proizvedeno 1,5 miliona tona čelika. Ostvareni prihod iznosi 750 miliona dolara u odnosu na 433 miliona dolara ostvarenih prošle godine, dok su ukupne investicije u Železaru u 2017. godini iznosile 160 miliona dolara. Gospodin Ju Jong je izneo planove za narednu godinu, kojima je predviđena proizvodnja 1,8 miliona tona čelika, uz ukupni prihod od milijardu dolara.

Predsednik Vučić se posebno osvrnuo na veliku brigu koju kompanija HESTIL posvećuje radnicima smederevske Železare. Kompanija HESTIL konstantno radi na poboljšanju radnog okruženja, uslova rada i aktivno promoviše obuku osoblja, koristeći pomoć kineskog Ministarstva trgovine u organizaciji obuka u inostranstvu.

Predsednik HBIS Grupe Jong informisao je predsednika Srbije o razvoju industrijske zone Smederevo i iskazao nameru da u sledećoj godini HBIS Grupa dovede značajan broj kompanija iz Kine, koje bi otvorile svoje proizvodne pogone u toj zoni.

Predsednik Vučić je rekao da je vrlo imresioniran rezultatima koje je HESTIL postigao u veoma kratkom roku i dodao da će Republika Srbija ostati posvećena bliskoj saradnji Vlade i ove kompanije.

Gospodin Ju Jong je zahvalio predsedniku na kontinuiranoj podršci, posebno ističući da je Srbija napravila veliki napredak u ekonomskim reformama i ekonomskom razvoju.

povezane vesti

komentari (6)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Filip

18. decembar 2017.

Bena sumnje da je potez sa ulaskom Kineza u Smederevsku Železaru jedan od najboljih Vučićevih poteza.Radnici uposleni, potreba za novom radnom snagom, znači nova radna mesta i najvažnije za državu profit čiji deo će se sliti i u budžet Republici Srbiji.

Smederevac

18. decembar 2017.

Dolazak HIBIS-a u Smederevo preporodilo je ovaj grad na Dunavu. Mnogo mladih ljudi je zaposleno u Zelezari...

petar

18. decembar 2017.

Ostvareni prihod ove godine u Železare Smederevo iznosi 750 miliona dolarato to je odlična vest za sve u Smederevu kao i za celu Srbiju.

Pavle

18. decembar 2017.

Uslovi za rad su užasni. Nije tačno da se "pazi" na radnike, sredstva zaštite na radu skoro da se ne dobijaju, a u ekologiju se ništa nije uložilo. Mladi rade kao robovi, preko agencije, za mizeran novac. To čeka i starije jer ističe kolektivni ugovor. Plakaće za Amerikancima. Uz sve to cena valjanog čelika je skočila za 55% u prošloj godini, tako da je dobro samo vlasnicima HBIS-a, privatne kompanije.

neko

18. decembar 2017.

Za pohvalu je što sa kineskim partnerima sarađuje i komunicira Predsednik Republike, lično. To je veliko poštovanje, koje naši kineski prijatelji i saradnici zaslužuju, bez ikakve dileme.

Dusan Spasic

18. decembar 2017.

Jasno je da su botovi na delu. Ovakvi sastanci su besmisleni jer jasno je da svaki Ciganin hvali svoga konja. A onda doleti prava informacija odozdo koja govori upravo suprotno. Ne treba mi da budemo zahvalni nikome, mozda SNS za svoj ugled zbog Kineza, ali drzava ne jer ne bi Hestil dosao da nema zaradu i to masnu u uslovima jos nizih plata u Srbiji od same Kine. Dakle, hiperaktivnost naseg trenutnog predsednika (Nis, Smederevo, Moskva u dva dana) polako se pretvara u histeriju. Malo mu treba spustiti loptu ali niko ne sme iz okruzenja!