Site name

Vlast plasira novu tezu kako bi Novi Sad izbegao da isplati nadoknadu zbog neispunjenih obaveza, tvrdi Ilija Dević

Ako ugovor nije važeći, ko je za to kriv?

Ignorisanjem ugovorenih obaveza Grad Novi Sad naneo je štetu preduzeću ATP Vojvodina i meni lično kao investitoru u iznosu koji prema dosadašnjim veštačenjima već prevazilazi stotine miliona evra.

Piše: E. D.

Novi Sad 26. decembar 2017. 21:00

Ako ugovor nije važeći, ko je za to kriv?

Foto: www.wikipedia.org / PANONIAN

Ali umesto da potraži način kako da izmiri obaveze i sanira probleme koje je izazvala, vlast i dalje pokušava da preko pravosuđa otme tu imovinu i verovatno je pokloni njima znanim tajkunima - izjavio je Ilija Dević u pisanom saopštenju medijima.

On tvrdi da se u poslednje vreme plasira teza kako je osnovni ugovor sklopljen sa Gradom oko izgradnje kompleksa međunarodne autobuske stanice i servisnog centra - ništav, zbog čega smatraju da ne postoji pravo na odštetu.

- Osnov za to pokušavaju da nađu u jednom, inače spornom stavu Vrhovnog kasacionog suda, izrečenog u reviziji pravosnažne presude kojom je utvrđeno pravo ATP Vojvodine na odštetu zbog nepokretanja dela investicije, autobuske stanice i to za period do decembra 2011. Taj stav, donet u rekordnom roku od 24 dana, "utvrdio" je i bez veštačenja, da preduzeću pripada nadoknada ne od 12 već od četiri miliona evra. Povodom takvog tumačenja ugovora, oštro je reagovala i EU, a Agencija za borbu protiv korupcije ukazivala je na procesne nepravilnosti. Odgovora na te primedbe iz VKS nije bilo - objašnjava Dević.

On je, kao i ATP Vojvodina, u međuvremenu podneo tužbe za odštetu po svim osnovima, koje se odnose na naredni period, do kraja 2016, a u svim tim predmetima očigledna je želja da se primeni taj stav VKS.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.