Site name

Vlada Srbije obezbedila milion evra Srebrenici

Vlada Srbije obezbedila je iz budžetske rezerve miliona evra pomoći za Srebrenicu, a sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima, saopšteno je iz kabineta načelnika te opštine.

3

Piše: FoNet

Srebrenica 29. decembar 2017. 11:32

Vlada Srbije obezbedila milion evra Srebrenici

Foto: Ljiljana Bukvić

U opštini navode da je taj grant Srebrenici odobren prilikom nedavne posete načelnika opštine Mladena Grujičića Beogradu i razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi N1 BIH pisanje Srne.


Sredstva su predviđena za kupovinu prostora i objekata u poslovnoj zoni u Potočarima za potencijalnog investitora iz Srbije koji tu namerava da pokrene proizvodnju stolica ili za nekog drugog privrednika spremnog da uloži novac i pokrene proizvodnju u tim objektima.

Šef kabineta načelnika opštine Vladan Milovanović pojasnio je da je procenjena vrednost tog prostora i objekata oko 850.000 evra i da je oko 150.000 evra potrebno za sanaciju i uređenje objekata i lokaliteta da bi postali funkcionalni za pokretanje proizvodnje.

Milovanović je rekao da je potencijalni investitor iz Srbije zainteresovan da pokrene proizvodnju stolica i u početku zaposli 70, a u perspektivi oko 300 radnika. 

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

kata

29. decembar 2017.

Drago mi je da je Srbija u položaju da može da pomogne razvoj drugih.

Tamara

29. decembar 2017.

Bakire, spavas li mirno ?

Era

29. decembar 2017.

Treba biti human, lep gest Vlade Srbije.