Site name

Srbija jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija ove godine

Da li je Beograd novi Berlin?

Nakon objave CNN da je Srbija druga turistička svetska destinacija u 2018, stiže vest i da je jedan od najuglednijih francuskih turoperatera Voyageurs du Monde, Srbiju pozicionirao kao treću najpoželjniju destinaciju u 2018. godini, ističe se u saopštenju Turističke organizacije Srbije.

4

Piše: E. D.

02. januar 2018. 20:42

Da li je Beograd novi Berlin?

Foto: Stanislav Milojković

Ovaj turoperater posluje širom Francuske, Švajcarske i Belgije.

Kako francuski turoperater navodi "Srbija je doživela potpuni preporod", i dalje navodi da "uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalo da kuca, danas se kreće u drugom ritmu".

U daljem tekstu Voyageurs du Monde ističe da se "ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom underground kulturom".

- Industrijski kvart u Beogradu Savamala postao je novi bastion street art-a, nastaju mikro kulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz 90-ih u modni hub. Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom - navodi ovaj francuski turoperator.

U Turističkoj organizaciji Srbije kažu da su na tržištu Francuske i u zemljama Beneluksa veoma aktivni. Nakon uspešno sprovedene medijske digitalne kampanje, posete francuskih novinara i blogera, člancima u Madam Figaro i Parisienu, u TOS očekuju značajno povećanje broja turista iz ovih zemalja.

 

povezane vesti

komentari (4)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

zbunih se

03. januar 2018.

Sto ne pominju fontanu i beograd na vodi? Zar nismo milijarde ulozili u to? Jel moguce da je sasvim dovoljno da neki kreativni ljudi dobiju mogucnost da razvijaju neki kvart? Jel moguce sa tako malo ulozenih sredstava? Bas da se covek pocese po glavi

Дуле

03. januar 2018.

Нису написали експлицитно, али то се чита између редова, да је дрога приступачна, проститутке јефтине, а и оне девојке које нису професионалке у том послу радо се "друже" кад на поклон добију мало "белог". Сем тога, много је ближе од Тајланда па се уштеди на авионским картама. Треба ли нам такав публицитет и да ли је добро кад нас на такав начин хвале?

Inimicus Capitalis

06. januar 2018.

Smirite se. Nikad necete biti novi Berlin.

1999. смо пропустили шансу,

06. januar 2018.

да нам НАТО помогне да будемо Берлин из 1945.!