Site name

U Ikei 22 radnika ostaju bez posla

U prvih nekoliko meseci poslovanja robne kuće Ikea, zbog očekivano povećanog broja posetilaca, angažovali smo veći broj ljudi nego što je predviđeno za optimalno poslovanje.

3

Piše: M. N. S.

Beograd 13. januar 2018. 10:05

U Ikei 22 radnika ostaju bez posla

Zbog toga od 400 primljenih kolega, nakon isteka, ugovor na određeno neće biti produžen za njih 22 - kažu za Danas u kompaniji Ikea Srbija.

U pisanom odgovoru ističu da su svim zaposlenima želeli da pruže priliku da "razviju nove veštine i steknu vredno radno iskustvo".

- U pitanju su ugovori na određeno vreme, koji zbog optimizacije poslovanja sada nisu produženi, izuzev u slučaju angažovanih koji su pokazali izuzetnu motivaciju i rezultate. Želimo da naglasimo da smo prilikom sklapanja ugovora o angažovanju na određeno vreme, vrlo transparentno i iskreno komunicirali uslove angažovanja - navode u toj kompaniji i dodaju da su "im kupci i njihovo zadovoljstvo uvek na prvom mestu, da se trude da nađu balans između potreba zaposlenih i poslovnih zadataka, a da bi to postigli, neophodno je da se obezbedi adekvatan broj zaposlenih, koji imaju potrebne veštine".

Inače, reč je o uobičajenoj praksi ove švedske kompanije, koja je pre nešto više od dve godine potvrđena i u Hrvatskoj, kada je nekoliko meseci nakon otvaranja, po smirivanju "prvog talasa interesovanja potrošača" broj od oko 300 zaposlenih smanjen za deset odsto.

povezane vesti

komentari (3)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

СЕНОВИЋ

13. januar 2018.

Ма дајте ! То је немогуће. Па овде је тако мањак радника да су у плану преседника београдске србије да навуче буљук Арапа,.

Kin

13. januar 2018.

Hahaha,a sada da cujemo Aleksa,sta miski o ovome.

Kostadin

14. januar 2018.

Za sledeću Novu godinu će ostati bez posla polovina radnika jer ovakva firma u Srbiji nije u mogućnosti da opstane sa ovakvim standardom stanovništva.