Site name

Ljajić sastanak sa Čavušogluom

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Bursi sa potpredsednikom Vlade Turske Hakanom Čavušogluom.

Piše: FoNet

Bursa 14. januar 2018. 11:44

Ljajić sastanak sa Čavušogluom

Foto: Zoran Mrđa/FoNet

Oni su razgovararali o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji infrastrukturnih projekata.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Čavušoglu je rekao da su poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i razgovori sa predsednikom Vučićem otvorili novu etapu u odnosima dve zemlje, dodavši da će realizacija svih projekata koji su dogovoreni tokom predsedničke posete započeti već na proleće.

Ljajić je kao ilustraciju unapređenih odnosa istakao činjenicu da je robna razmena između dve zemlje već za prvih 11 meseci prošle godine premašila rekordnih milijardu američkih dolara.

"To je za 21 odsto više nego u 2016. godini, a s obzirom na to da će već ovog meseca biti potpisan novi sporazum o podsticaju i zaštiti investicija, kao i dolasku novih ulagača iz Turske, u ovoj godini se očekuje još veći rast spoljnotrgovinske razmene, a posebno našeg izvoza u Tursku", rekao je Ljajić.

Na sastanku u udruženju privrednika Rumelisaid u Bursi, koje okuplja poslovne ljude poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, Ljajić je pozvao turske kompanije da ulažu u Srbiju, jer Beograd postaje središte za investicije iz Turske u region Zapadnog Balkana.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.