Site name

Vajber će čuvati podatke i pri promeni telefona

Vajber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promene svoj broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka.

1

Piše: Danas Online

14. avgust 2017. 13:25

Foto: EPA / RITCHIE B. TONGO

Kako prenosi N1, nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu da zamene broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Vajber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vajbera na novi broj.

Korisnici koji žele da promene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promenu broja telefona na njihovom starom uređaju - pre nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promeni broj, Vajber će o tome automatski izvestiti sve njegove kontakte - što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima, navodi se na sajtu N1.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Mito, mithondrije

28. avgust 2017.

Odavno je opcija promene broja dostupna i na WhatsApp. Ovo sve otislo u tandariju, da je "internetiranje" jeftinije od SMS-a i telefoniranja.