Site name

Drugi dan konferencije Bizit 2017

Reljin: Najveći napredak doneće razvoj 5G mobilne tehnologije

Drugi dan konferencije "Prirodno i digitalno" svečano je otvorila prof. Irini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije Ministarstva za telekomunikacije Vlade Srbije, nakon koje je publiku pozdravila i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Chauhan.

1

Piše: Danas Online

Beograd 02. novembar 2017. 12:40

Reljin: Najveći napredak doneće razvoj 5G mobilne tehnologije

Irini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije Ministarstva za telekomunikacije Vlade Srbije

Prof. Reljin pozdravila je sve prisutne, i rekla da je Vlada, a posebno sektor telekomunikacija podrška celom procesu digitalizacije i da naša strategija mora da prati evropske integracije. Naglasila je da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija radi na strategiji vezanoj za digitalno jedinstveno tržište i razvijanju 5G mobilne tehnologije za koju prof. Reljin smatra da će našoj državi doneti najveći napredak. Prof. Irini želela je da istakne prijateljske i partnerske odnose koje Srbija ima sa Indijom i pomenula dogovore i sporazume koje naše dve zemlje imaju, kao i one koji su u planu.

Zatim je usledio kratak dokumentarni film pod nazivom „Digitalna Indija“ u kom se jasno vidi jaz u indijskom društvu. Film je ukazao na postojanje "dve Indije", one koja je digitalizovana i one koja se još uvek muči sa starim modelima to jest analogna.

Ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Chauhan rekla je da je Srbija zaista jeste prijateljski nastrojena zemlja i da naše dve države dosta sarađuju. Indija daje šemu Srbiji za e-vizu, i zahvalila se srpskoj Vladi koja je omogućila i podržala saradnju. Naglasila je da je ovo prijateljstvo i partnerstvo uzajamno, što potvrđuju razni sporazumi i programi koje radimo u partnerstvu. Ambasadorka je izjavila da je Indija srećna što može da pomogne da Srbija oživi svoju proizvodnju i što Indijske kompanije mogu u tome da pomognu ovde u Srbiji. Indija je brzorastuća digitalna ekonomija i treća najveća startap zemlja, sa više od 4 hiljade startapa. Digitalna Indija je program koji će povećati GDP Indije, dodala je ambasadorka na kraju.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Dejan R. Popovic, dipl. inz.

14. novembar 2017.

5G mobilne tehnologije - put u tzv. Gigabitno drustvo?!