Notari: Nema privilegovanih 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Javnobeležnička komora Srbije saopštila je u petak uveče da svi njeni članovi
obavljaju svoju delatnost zakonito, savesno, pošteno i nepristrasno.

U Komori ističu da prilikom overe potpisa za davanje podrške kandidatima u izboru za Predsednika Srbije nema privilegovanih i ceo postupak se odvija u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Prinuđeni smo da reagujemo i demantujemo tvrdnje Pokreta „Dosta je bilo“, koji je saopštio da nije uspeo da dobije nijednog notara da bi počeo da prikuplja potpise za kandidovanje njihovog kandidata za predsednika Srbije, izjavio je predsednik Javnobeležničke komore Miodrag Đukanović.

On je dodao da je na njihovom raspolaganju bilo danas nekoliko javnobeležničkih kancelarija širom Srbije, a u danima vikenda će oni, kao i ostale političke partije imati dežurne ekipe javnih beležnika.

U cilju poštovanja zakonske obaveze pružanja pomoći organima nadležnim za sprovođenje izbora, javnobeležničke kancelarije će službenu radnju o vere potpisa birača obavljati kako u
toku radnog vremena, tako i van radnog vremena, u kancelarijama, ali i van njih, kako bi se što efikasnije ispoštovao izborni postupak, saopštila je Javnobeležnička komora Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari