Željko Veselinović odustao od kandidature 1Foto: Medija centar Beograd

Predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“, Željko Veselinović i ranije najavljeni kandidat ispred Inicijative „Radnik nije rob!“ neće učestvovati na izborima za predsednika Srbije.

Veselinović je odustao zato što je izborni proces za kandidate radničke levice postao nemoguća misija, saopštila je danas „Sloga“.

Odluka je doneta posle konsultacija sa najbližim saradnicima i sagledavanja realnog stanja, nakon čega je zaključeno da zbog izbornog zakona koji je kreiran po modelu krupnog kapitala, tajkuna i velikih stranaka, predstavnicima radnika i autentične levice je onemogućeno da imaju svog kandidata.

To je veoma jako izraženo i vidljivo u činjenici što se zarad pobede jednog čoveka u prvom krugu, od strane vlasti svim ostalim kandidatima nameću kratki rokovi za podnošenje kandidature i notari za overu potpisa koje je gotovo nemoguće pronaći u njihovim kancelarijama.

Ipak, kao odgovorni ljudi koji prepoznaju vreme i trenutak po celokupno radnišvo Srbije, u narednim danima donećemo odluku i obavestiti javnost hoćemo li članstvo, radnike i simpatizere pozvati na bojkot unapred režiranih izbora ili dati podršku nekom od kandidata koji bi prihvatio osnovna načela i najvažnije ciljeve iz programa sa kojim smo u proteklih šest meseci istupali, a tiču se isključivo trenutnih i budućih prava radnika.

Grupa građana „Radnik nije rob!“ i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ u narednom periodu nastaviće svoju borbu za prava radnika i pristojne zarade od koje može u Srbiji da se živi, a ne kao danas u većini slučajeva preživljava, navedeno je u saopštenju „Sloge“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari