Beležnici će neprekidno raditi tokom vikenda 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Javnobeležnička komora Srbije saopštila je danas da će javni beležnici tokom vikenda neprekidno raditi na overi potpisa podrške kandidatima za predsednika Srbije.

Rok za predaju kandidatura Republičkoj izbornoj komisiji ističe 12. marta u ponoć, a kandidati koji još nisu prikupili 10.000 potpisa zakazali su termine za izlazak javnih beležnika na teren, piše u saopštenju.

Javni beležnici overavaće danas i tokom predstojećeg vikenda potpise podrške birača prema hronološki primljenim zahtevima i to za kandidata Pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića, Ljubišu Preletačevića Belog, kao i za kandidatata Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića, navodi Komora.

Potpisi birača biće overavani i za Nenada Čanka, Milana Stamatovića, Danijelu Sremac, Aleksandra Popovića, Andreja Fajgelja, kao i za sve ostale potencijalne predsedničke kandidate koji se obrate javnim beležnicima, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, overa potpisa birača obavljaće se prema redosledu prijema zahteva za overu i van radnog vremena, u javnobeležničkim kancelarijama i na terenu.

Ovlašćenje za overu potpisa birača ima 152 javnih beležnika, što uz 21 pomoćnika i 265 pripravnika čini ukupno 438 lica ovlašćenih da vrše overu potpisa birača.

Podršku kandidatima za predsednika birači mogu dati i samostalno u javnobeležničkim kancelarijama, uz uslov da obezbede formular koji je moguće preuzeti na sajtu Republičke izborne komisije ili u sedištima predlagača kandidata.

Overa potpisa podrške kandidaturi naplaćuje se po ceni od 50 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari