Radulović predao potpise za kandidaturu 1Foto: Fonet

Pokret Dosta je bilo (DJB) predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu svog lidera Saše Radulovića za izbore za predsednika Srbije, koju je svijim potpisima podržalo oko 11.000 građana.

Radulović je, posle predaje kandidature, novinarima rekao da su predstojeći izbori referendum za ili protiv Aleksandra Vučića i da je zato vrlo bitno da izlaznost birača bude što veća, pa je zbog toga DJB i odlučio da ima svog kandidata.

Uključili smo se da bismo podigli izlaznost, da što više ljudi izađe i glasa protiv Vučića, objasnio je on, i dodao da se nada da će do isteka roka za predaju kandidatura dovoljan broj potpisa prikupiti i Luka Maksimović – „Ljubiša Preletačević Beli“.

Ova predizborna kampanja je, prema mišljenju Radulovića, medijski i na druge načine, od početka nameštena tako da se postigne Vučićev cilj – da izlaznost bude što manja ne bi li pobedio već u prvom krugu.

„Vučić je pobediv, ali je za pobedu potrebna veća izlaznost, da bude drugog kruga i da mu poručimo: Gotov je“, konstatovao je Radulović.

On je podsetio na probleme koje je DJB imala pri overi potpisa, jer 10 dasna nisu mogli da dobiju notare, da bi potom njihov broj bio mali, i tek poslednjih dana su ih imali dovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari