DJB: Vučić sprema obaranje kandidature Belog 1Foto: Dosta je bilo (Arhiva)

Članovi Republičke izborne komisije iz SRS, SPS i SNS razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog, saopštio je večeras pokret Dosta je bilo.

Kako dodaju, predstavnica radikala koja je bila izvestilac u vezi sa predatim materijalom, napisala je negativan Izveštaj o urednosti kandidature. Na osnovu tog Izveštaja, ističu u DJB, SNS-ove stručne službe RIK-a predložile su članovima RIK-a besprizoran Zaključak sa tri naloga za ispravku u kom se od Belog traži da dostavi bukvalno sve ispočetka, od sporazuma o osnivanju grupe građana koja ga kandiduje, do novih 10.000 potpisa podrške.

„Najsramniji deo Zaključka sadrži zahtev da Beli pribavi saglasnost osobe koja se zove Ljubiša Preletačević Beli da se njegovo ime koristi u nazivu grupe građana! Na sednici RIK-a, na kojoj se odlučivalo o kandidaturi Belog, niko od članova SNS-a nije se pojavio kako bi imali alibi da u donošenju odluke nisu učestvovali. Na sednici je doneta Odluka suprotna Zaključku stručnih službi RIK-a i to na predlog SPS-a koji zna da će ona biti oborena na Upravnom sudu jer je suprotna Zaključku stručne službe RIK-a, koji je potpisala Biljana Krasić iz SRS“, navodi se u saopštenju DJB.

Prema njihovim navodima, očigledno je da je ideja da neko od SNS satelita podnese tužbu Upravnom sudu, koju bi onda iz čisto formalnih razloga, na primer da RIK nije utvrdio činjenično stanje, definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

Kako ističu u DJB, Beli Preletačević je sakupio i predao više od 12.000 uredno overenih izjava koji predstavljaju nespornu volju građana da se on kandiduje na predsednilkim izborima.

„Očigledna je namera da se on zaustavi. Lutkar se boji kandidature Belog jer  izvodi apsitente na izbore i sprečava njegovu pobedu u prvom krugu. Strah je ogroman, lutkar će učiniti sve da spreči kandidaturu Belog u narednih nekoliko dana. To će biti izgovor, reći će da nema nikakve veze i da neće da komentariše sudske presude. Strah je toliki da su odustali čak i od toga da Belom daju šansu da ispravi i tako apsurdne navodne propuste, jer se plaše da bi ispravio i treći, najapsurdniji od svih, onaj o imenu, u roku od 48 sati“, dalje se navodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari