Jeremić: Odlaskom Aleksandra, odlazi i Andrej Vučić 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Nikada narko-dileri nisu bili u čvršćem zagrljaju sa državom kao danas, poručio je Vuk Jeremić, predsednički kandidat, tokom razgovora sa građanima koji su večeras prisustvovali predstavljanju njegovog programa u Narodnom pozorištu Užice.

– Prezime problema Srbije je Vučić, a ime – Andrej, ali odlaksom Aleksandra, otići će i Andrej – rekao je Jeremić i istakao da je aktuelna vlast razorila sve institucije i da je „Milošević za Vučića bio Majka Tereza“.

O odluci kosovskih vlasti da prisvoje imovinu države Srbije u toj pokrajini, on je rekao da „nije bila tajna da će se to desiti, ali da o tome naš premijer nije razgovarao u Berlinu sa Angelom Merkel“.

– Naša država nije mrdnula prstom da se spreči otmica naše imovine na Kosovu i Metohiji ali je, da bi dobila tapšanje po ramenu, tražila dozvolu da i dalje nad građanima Srbije vrši tiraniju. To je politika sadašnje Srbije – ulagivanje strancima i predavanje nacionalnih resusra i Kosova, a da zauzvrat dobije zeleno svetlo za sprovođenje tiranije nad sopstvenim narodom – rekao je Jeremić.   

Ocenivši da je vizija aktulene vlasti da „Srbiju pretvori u zemlju jeftine radne snage, koja je malo plaćena kao u Bangladešu i Čadu“, Jeremić je ocenio da „Vučić godinama gradi klasu radnika koja je minimalno plaćena i obespravljena, koja živi u tiraniji, na ivici egzistencije i sagnute glave“.

Jeremić, koji je iz užičkog pozorišta ispraćen trubačima i zvucima „Marša na Drinu“, naveo da se protivi prodaji poljoprivrednog zemljišta i da želi da osujeti plan vlasti da „poljoprivreda završi u rukama tri-četiri tajkuna i dve ili tri firme iz inostranstva kojima će da se proda zemlja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari