Jeremić: Obezbediti poštene uslove za izbore 1Foto: EPA/ FILIP SINGER

Tokom posete Raškom okrugu, predsednički kandidat Vuk Jeremić zatražio je da vlast obezbedi da na izbornim mestima na Kosovu i Metohiji važe ista pravila kao i u drugim delovima Srbije i omogući predstavnicima opozicije da imaju članove biračkih odbora i prisustvuju brojanju glasova.

– Na ovim izborima moraju se obezbediti pošteni i ravnopravni uslovi za sve učesnike, koji danas ne postoje. Danas će naši predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji tražiti da se na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija izbori održe baš kao u bilo kom drugom delu Srbije, da važe ista pravila, a to praktično znači da opozicioni kandidati dobiju pravo da imaju svoje članove biračkih odbora, kao i da prisustvuju brojanju glasova, rekao je Jeremić u Raškoj.

– Tražimo jednake uslove za sve i tražimo da se ova vlast, kada je reč o izborima i izbornom procesu, na jednak način ophodi prema celoj teritoriji Srbije. Ukoliko veruje da je Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije onda tamo moraju važiti ista pravila kao ovde u Raškoj i u bilo kom drugom delu Srbije. Na tome ćemo insistirati, naglasio je Jeremić.

Posetu Raškom okrugu Vuk Jeremić je zajedno sa suprugom započeo šetnjom u centru Kraljeva gde je razgovarao sa građanima. Jeremić je u centralnom parku u mestu Ušće odao poštu palim borcima iz ovog mesta i potom razgovarao sa građanima ispred lokalnog Doma kulture. Posetu Raškom okrugu Jeremić završava tribinom u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari