Dušan Petrović: Vuk Jeremić će ući u drugi krug 1Foto: FoNet Aleksandar Koković

Kako bi naš narod rekao, Vuk Jeremić poznaje ceo beli svet i, uz to, ima diplomatske i sve druge političke sposobnosti da sav taj uticaj pretvori u stvarni početak boljeg života za celu Srbiju.

Verujem da njegova odluka da odbije ponude za poslove u međunarodnim institucijama, koja bi značila i ogromna lična primanja, te ulazak u predsedničku trku, što će reći, ovaj glib srpske politike, pokazuje snagu karaktera, kao i rešenost i energiju za ostvarenje velikog projekta – Srbija, slobodna zemlja bez siromaštva, kaže za Danas Dušan Petrović, predsednik Političkog saveza Zajedno za Srbiju, odgovarajući na pitanje zbog čega misli da je Vuk Jeremić bolji kandidat od Saše Jankovića.

*Ako bude drugog kruga, koja izlaznost je neophodna da Vučić izgubi?

– Vuk Jeremić će ući u drugi krug i nema te izlaznosti koja će, tada, spasti Vučića. Ni jedan drugi kandidat nema snagu da ostvari ovakav politički trijumf i odbrani demokratiju i zdravu pamet u Srbiji. Sve što je potrebno da uradimo je da sprečimo krađu i otimačinu glasova u prvom krugu izbora. Biće to veliki poduhvat građana Srbije.

*Izborni dan u drugom krugu je pada na Uskrs. Koliko je to povoljno za kandidata opozicije?

– Verujem u veliku energiju, koja će zapljusnutu Srbiju, kada se suočimo sa drugim krugom izbora. Postoji ogromna potreba da se izbavimo od ovog lošeg života, laži, prevara i poniženja koje stvara Vučićevo samovlašće. Ovogodišnji najveći hrišćanski praznik je pravi dan za novi početak.

*Kako komentarišete činjenicu da SPS nema kandidata?

 – Kukavičlukom.

*Šabac je grad na Savi ili tvrđava opozicije?

 – Ponosan sam na rešenost Šapčana da odbrane zdrav razum, da veruju svojim očima, a ne Vučićevim lažima i da ne gube samopouzdanje u to da svojim trudom i misleći svojom glavom mogu da dođu do dobrog života. To je bila suština odluke građana Šapca, kada su prošle godine, na lokalnim izborima, Nebojši Zelenoviću, predsedniku Zajedno za Srbiju i sadašnjem gradonačelniku i njegovim političkim partnerima, dali novi mandat za upravljanje gradom.

U Šapcu postoji velika politička ideja da se građani, institucionalno, uključe u odlučivanje. Do kraja godine biće održano pedeset referenduma, po naseljenim mestima, o tome u šta će biti uložen novac od poreza na imovinu, koji se u tim mestima sakuplja. U Šabac dolaze veliki investitori, snažno se razvija malo preduzetništvo, postoji jasan plan za poljoprivredu, grad se velikim ulaganjem u kulturu brani od bezumlja, koje je okovalo Srbiju, postoji precizan red koraka za unapređenje zdravstva i prosvete. Šabac će postati zeleni grad i jako će unaprediti infrastrukturu. Snažna je i socijalna politika. Ako ćete pravo, nije nama u Srbiji Vučić protivnik, već duboka i raširena nemoć, koja dolazi od nedostatka vere da možemo da savladamo nedaće i dođemo do dobrog života. Ovaj veliki manipulant je samo ovaploćenje te nemoći. E, tu je Šabac drugačiji!

*Kad očekujete nove vanredne parlamentarne izbore?

– Pozivam svakog dostojanstvenog čoveka u Srbiji da brani slobodu izbora u našoj zemlji i da učestvuje u sprečavanju izborne krađe na predsedničkim izborima. Onda ćemo, u drugoj atmosferi, misliti o parlamentarnim izborima.

Jasan plan za poljoprivredu

*Da ste ministar poljoprivrede, po čemu bi se razlikovali od aktuelnog ministra?

– Danas bi svaki seljak imao dva puta više novca u svom džepu. Imali smo jasan plan da udvostručimo BDP u poljoprivredi i preradi hrane. Taj plan može da bude vraćen u život onog trenutka kada Vučićeve laži, obmane i samovlašće, izborima, budu ekspedovani u istoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari