Jeremić: Ima nas malo više nego što su mislili 1

Predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao je na konvenciji u Nišu da ne postoje realni razlozi da Srbija ne bude “u vrhu po mnogo čemu”, ali je preduslov za to da sa vlasti odu “braća, kumovi i partijske kabadahije” koji su od zemlje koja ima sve napravili “kazamat”.

– Kunem se, garantujem da je to moguće, potrebno je samo da im vidimo leđa, i to će se dogoditi do Uskrsa. Ako ostanu, doteraćemo cara do duvara i od Srbije neće ostati kamen na kamenu. Umesto da grade Moravski koridor i Niš spajaju sa Užicem, oni prave koridor Velika Albanija i Niš spajaju sa Tiranom, pa će ovde svakog vikenda dolaziti Albanci i kupovati nam zemlju i kuće- rekao je Jeremić, kritikujući i što se Srbija pretvorila u zemlju jeftinih i obespravljenih radnika koji “kleče pred poslodavcima i nose pampers pelene na poslu”, a iz koje mladi odlaze u većem broju nego kada je bila bombardovana.

Konvencija je započela u sali Narodnog pozorišta, koja je prinudno odabrana jer, kako je kazao Jeremić, vlast u Nišu- u kojem je predhodnih dana fizički napadnuta njihova aktivistkinja, a policijac upadao u kancelariju izbornog tima i legitimisao prsutne, nije želela da im iznajmi nijedan veći prostor. On je pozvao prisutne u sali da izađu ispred zgrade, gde ih čeka “dva puta više ljudi kioji nisu mogli da užu”, a nakon kraćeg govora na stepeništu, pozvao sve zajedno u “šetnju za slobodu”, kroz centar grada.

Prema procenama novinara, u šetnji je bilo od hiljadu do dve hiljade ljudi. Kolonu su prevodili bubnjari, okupljeni su skandirali Vuče”, “Pobeda”, “Gotov je”, “Živela Srbija”, a među njima su primećeni Sadra Rašković Ivić, Dijana Vukomanobvić, Janko Veselinović, kao i predstavnici lokalnih odbora političkih stranaka koji podržavaju Jeremićevu kandidaturu. Nošene su samo zastave Srbije, nije bilo stranačkih obeležja, a Jeremić je predstavljen kao “kandidat naroda za predsednika Srbije”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari