Vučić otvorio stadion u Novom Pazaru, najavljuje autoputeve 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijer Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas otvorio Atletski stadion u Novom Pazaru. On je najavio dalje investicije ne samo u sportsku infrastrukturu u tom gradu već i u puteve, kako bi se taj deo Srbije bolje povezao sa Beogradom i Sarajevom.

Kako javlja agencija Beta, a prenosi N1, Vučić je na otvaranju novog stadiona najavio da će uskoro biti investirano dodatnih 80 miliona dinara u taj objekat kako bi se obezbedile i teretane i prostor za trening sportsista u bacačkim disciplinama u zimskom delu sezone. Prema njegovim rečima, već 29. marta u medicinsku ustanovu u Novom Pazaru stići će i oprema za rano otkrivanje raka dojke, čija je vrednost tri miliona evra.

„Moj posao je bio da bolje kontrolišem državnu kasu i da obezbedim da sada možemo više da trošimo i da obezbedimo našem narodu ono što je potrebno“, rekao je Vučić. Podsetio je da je u planu da se autoputem povežu Beograd i Čačak i dodao da tu nije kraj, jer će od Čačka uslediti izgradnja autoputa preko Peštera, dužine 107 kilometra, koji će Srbiju povezati sa Crnom Gorom. „I to će biti spas i za Sjenicu i Novi Pazar i Ivanjicu i Arilje, što je deo Srbije koji je, rekao bih, pomalo zapostavljen i ima manje fabrika“, rekao je Vučić. Dodao je da se razmišlja i o autoputu koji bi spojio Srbiju i BiH, odnosno autoput do Sarajeva preko Požege i Užica i dodao da bi se tako spojili i Bošnjaci iz Novog Pazara sa Sarajevom i Srbi iz Hercegovine sa Beogradom.

„Naša politika je politika zajedništva, budućnosti, politika novih autoputeva, a ne ratovanja i sukoba. Suviše smo krvi prolivali da bismo smeli da i pomislimo da to ponavljamo“, poručio je Vučić u Novom Pazaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari