Site name

Vučić: Protiv povratka u prošlost

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je odlučio da prihvati pozive da se kandiduje za predsednika države, jer je shvatio da će, ako to ne uradi, ugroziti budućnost Srbije i da će njegovi politički protivnici zemlju da vrate u prošlost.

8

Piše: Fonet

19. mart 2017. 23:41

Ovo je izbor između puta u budućnost i povratka u prošlost, rekao je Vučić u predizbornom predstavljanju na Drugom programu RTS, ističući da je, kao premijer, tri godine radio marljivo, naporno i bez odmora, a da "ni dinara nije uzeo".

Moja porodica, šira i uža, ima manje nego što smo imali pre pet godina, konstatovao je Vučić i pozvao sve one koji su pominjali navodno bogatstvo njegovog brata da to i dokažu.

Vučić smatra da su velike šanse i da ne pobedi na predsedničkim izborima, jer su šanse 50 odsto, ali da će, izgubi li poverenje naroda, pobedniku na izborima čestitati istog sekunda.

Opozicionim kandidatima, prema njegovim rečima, treba samo jedan sekund da se ujedine i "vrlo je moguće da pobede". Kažu da ne smem na duel, rekao je Vučić i podsetio ds je 16 puta bio na duelu sa svima njima u Skupštini Srbije i svaki put ih pobedio.

Nije moja obaveza da idem sa njima po televizijama i pravim "čapras divan", objasnio je Vučić.

On je poručio da će, ako bude drugog kruga, nastaviti da se bori, iako "zna da su njihove šanse znatno veće". Verujem u naš narod, penzionere koji su pokazali odgovornost, verujem u mlade ljude, a posebno verujem u žene, one imaju istančan osećaj da im deca imaju budućnost, naglasio je Vučić.

On je negirao optužbe opozicije da je u medijima zaveo cenzuru i konstatovao da "njima najviše smeta odraz u ogledalu, pa se bune kad im kažete koje su njihove reči". Na pitanje o rušenju u Savamali, Vučić je ponovio da je greška bila što je to urađeno noću i da ne razume "one koji
su to radili", ističući da bi on to "rušio u podne".

Govoreći o državnim finansijama, Vučić je precizirao da je na današnji dan zaduženje Srbije 68,7 odsto BDP i dodao da je bilo planirano da krajem marta deficit budžeta bude 47,5 milijardi dinara, što je skoro 400 miliona evra, ali da će suficit biti 50 miliona evra. Vučić je pozvao građane da izađu na izbore, kako bi se borili za Srbiju i postigli stabilnost, mir i bogatije društvo.

Svi oni koji ne izađu na izbore, glasaće za ove druge, koji bi da nas vrate u prošlost, zaključio je Vučić.

povezane vesti

komentari (8)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Melanija Matić

20. mart 2017.

I penzioner sam i žena i majka dvoje dece, koja u ovoj državi pod tvojom vlašću nemaju nikakvu budućnost, mada su fakultetski obrazovana. Na umanjenje penzije nisam pristala, ti si mi je protivustavno i bezočno oteo, a prethodno su me tvoji mafijaši iz Beograda sklonili, da bi na moje radno mesto doveli tvoj "kadar" bez odgovarajuće (visoke) školske spreme. Deca povremeno rade po ugovoru za ponižavajući honorar i pitaju se zašto su vredno završavala dobre državne fakultete. Naravno, niko od nas nije član tvoje hohštaplerske stranke. Zato ćemo glasati za Srbiju bez straha i za pravno uređenu državu! Ima nas dovoljno!

Zoran

20. mart 2017.

Ovaj covek sve gradjane Srbije smatra kompletnim idiotima. Za njega istorija pocinje 2012 godine. A minuli rad? Sta cemo sa onim: 100 muslimana za jednog Srbina, izivljavanjem nad nezavisnim medijima 90-ih, prelepljivanjem table sa natpisom Zoran Djindjic, sigurnom kucom za Ratka Mladica u Skupstini Srbije, rusenjem Beograda prilikom hapsenja Karadzica i samoproglasenja Kosova... Kakav folirant.

Duca

20. mart 2017.

Ako smognete snage da odgledate sve te hvalospeve i podnesete udvaracke smicalice vladara koji u svom timu ima ljude sa laznim diplomama i doktoratima dok vredja intelektualce koji se protive njegoovoj svojevolji onda vam je jasno koliko je tesko predati vlast.

Vladimir Ilič

20. mart 2017.

Trenutno smo ekonomski u 18 veku ...!!!

Opljačkani penzioner

20. mart 2017.

i i nas vratio u prošlost,zar nismo u devedesetim.Samo što je onda bila CRVENO-crna koalicija,a sada je CRNO-crvena.Narod opet gladuje i beži glavom bez obzira u beli svet.Nadam se da ćete stići zaslužena kazna i roditeljske suze što si nam decu proterao iz Srbije da bi svojim polumzgasima omogućio da se bahate u svom neznanju i nemoralu.Neka ste prokleti što uništiste i rasprodaste ovu lepu zemlju.

St.

20. mart 2017.

Vladimir Ilič Trenutno smo ekonomski u 18 veku ...!!! Kamo srece. Mi ekonomski nismo nigde niti ikakva drzavna strategija postoji. Srbija je bila bogatija a dinar stabilniji, kad je imala samo jedan izvozni artikal - svinje...

Marko Stolica

20. mart 2017.

Kakvo fantastično i bezobrazno izvrtanje činjenica - bivši ultranacionalista i podstrekac na rat se bori protiv povratka u prethodno stanje, koje je njegova zasluga. Oni koji su pokrali budućnost, napravili od ove zemlje Gomoru, sada su protiv "povratka u prošlost ". Nema nade sa njima, ili mi ili on i njegova bagra.

Dandi

20. mart 2017.

A.Vucic /zvani Vucko-potrcko/ sa Vulinom iz JUL-a i Dacicem iz SPS su nada i buducnost Srbje. Dok je ovakvih valjanje u blatu za veci broj gradjana je siguran i zagarantovan.